Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов: Жилищната политика трябва да стимулира задържането на младите хора в страната

2009-01-19   |  Индекс Имоти, Януари 2009 г.

България е страна с пазарна икономика и към днешна дата е осигурила достатъчно либерални условия за бизнеса; данъците са едни от най-ниските в Европа, което благоприятства икономическата среда. Крайно време е обаче страната ни да определи своите най-големи приоритети и да провежда активни действия за защитата им.

Наблюдава се миграция към големите градове, а покупката на собствен имот е все по-трудна за семействата със средни доходи. Затова като най-важна жилищна политика бих посочил стимулирането на раждаемостта и задържането на младите, образовани и интелигентни българи в родината им. Ако те имат условията, наличието на собственост ще им донесе сигурност. От друга страна, ползите ще са големи и за строително-предприемаческата дейност, която през последните години е един от основните двигатели на българската икономика и която за съжаление се оказа най-засегната от световната финансова криза.

Все пак една либерална държава, каквато е България, трябва да се намесва внимателно, пък било и то само с позитивни методи, в действията на бизнеса, за да не започне да пречи в един момент. И трябва да се отбележи, че средствата за провежданите от държавата политики ще излязат от джоба на данъкоплатеца.



Разгледайте нашите горещи предложения


  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване