Контакти
0

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES на форума Шумът на парите

2020-06-11   |  BULGARIAN PROPERTIES

По традиция взехме участие в поредното, 11-то, издание на икономическия форум "Шумът на парите", което тази година се проведе и се излъчи на живо онлайн.

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова се включи в дискусията от офиса ни в Слънчев бряг, който е отворен и вече посреща първите си клиенти за сезона.

Ето какво сподели тя:

Пазарът спря в средата на март с въвеждането на извънредното положение и продължи в средата на месец май, след отпадането на ограниченията за пътуване, оттам, откъдето беше спрял. Виждаме, че клиенти, които са запитали за имоти в дните преди извънредното положение, сега възобновиха интереса си към същите имоти и вече сключваме сделки с тях. Т.е. буквално продължи, откъдето беше спрял и в момента вече сме в нормален ритъм на работа, бих казала като в началото на годината преди епидемията.

Активизация има и на градските пазари, и в цялата страна. Колегите провеждат активно огледи, работим с цени на имотите ново строителство, които бяха от преди кризата. Пазарът дори е в по-добра кондиция от преди кризата, тъй като има търсене в цялата страна.

Строителният процес не спря и това имаше ключова роля, за да задържи доверието на купувачите. Комплексите напреднаха, някои дори взеха Акт 16. Освен в големите градове, интерес има и към курортите, и към селските къщи, които се превръщат в хита на 2020 г.

Ще има много какво да научим от случващото се през тази година. Тя ще бъде по-кратка от нормалното - само 10 месеца и всичко се развива със забързан темп. Процеси, които са били забавяни, успяха да се разгърнат. В нашата работа навлязоха нови технологии като виртуалните 360-градусови огледи, видео и други онлайн услуги.

Но всъщност най-значимото е, че клиентите започнаха да оценяват усилията, които влагаме в услугите, които предлагаме. Добавената стойност, която внасяме в процеса на покупко-продажбата на имоти, ще бъде оценявана все повече и клиентите ще изискват все повече от нас като консултанти, брокери и професионалисти.

Все повече инвеститори ни търсят за консултация на новите им жилищни проекти още в начален етап, тъй като осъзнават, че имат нужда от компетентен съвет и подкрепа още от етапа на създаване на концепция за даден проект и неговото проектиране, които по-късно са ключови за реализацията на проекта.

Постигна се по-добър диалог между пазарните участници. Продавачите са по-гъвкави и склонни към преговори. Всичко това води до по-добър пазарен баланс и с разумни и премерени действия пазарните участници могат да бъдат успешни на имотния пазар и през тази година.

Вижте цялата дискусия в имотния панел на "Шумът на парите" тук:Разгледайте нашите имоти на морето

Вижте имоти с виртуален 360-градусов тур

Вижте имоти с видео

Продайте или отдайте имот с нас  Още новини

Сподели
Купете къща на село
Дом на село за уикенди, ваканции или за постоянно живеене - защо не? Повече от всякога, сега имаме нужда от собствен двор, уют и от това да сме далече от контакт с потенциални опасности. А освен това можем да работим гъвкаво и да учим онлайн. Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна. Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите хиляди имоти в цялата страна със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка в намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
BULGARIAN PROPERTIES получи награди за сайт, агенция и брокер на годината

BULGARIAN PROPERTIES обра овациите и се превърна в звездата на 5-тото издание на Годишните награди на imoti.net.


На бляскава церемония, която се състоя на 7.07.2020 г. в Sofia Event Center, имотният портал imoti.net отбеляза своята 20-та годишнина и раздаде награди на най-добрите агенции и професионалисти в сферата на недвижимите имоти.

%...

08 Юли, 2020
Медиите за нас
Михаил Чобанов връчи награди в 24-тото издание на конкурса "Къща на годината"

Носителите на наградите на списание "Идеален дом" в конкурса "Къща на годината" 2019 г.

Пет статуетки "Сребърен гвоздей" раздаде списание "Идеален дом" на 24-ото издание на конкурса "Къща на годината". Идеалният дом вече не е само луксозни и скъпи мебели, а е еко и дори има инсталация за пречистване на въздуха. Тази визия на идеалния дом очертаха отличените проекти по...

03 Юли, 2020
Фирмени
Брокери на месец юли 2020 г.

🌞 Лятото вече е в разгара си, а на 🏘 имотния пазар става все по-горещо!

Активността нарасна и все по-убедително се връщаме към предкризисните нива на продажби, като този път интересът е не само към София и големите градове, но към цялата страна, включително към морските и планинските курорти, както и към селата.

Къщите на село се превръщат в 💥х...

03 Юли, 2020
Медиите за нас
Един от най-продаваните нови комплекси у нас с втора фаза

Искате ли да живеете в стилен комплекс с контролиран достъп, детска площадка и достатъчно зелени площи? Е, явно не сте единствените, тъй като Park View Residence е носител на награда за най-продаван комплекс за 2019 г.

Комплексът от затворен тип се намира в централната част на София - кв. Банишора и е близо до метростанция "Княгиня Мария Луиза".
Първата фаза на ...

02 Юли, 2020

Изпратете запитване