Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов връчи награди в 24-тото издание на конкурса "Къща на годината"

2020-07-03   |  24chasa.bg


Носителите на наградите на списание "Идеален дом" в конкурса "Къща на годината" 2019 г.

Пет статуетки "Сребърен гвоздей" раздаде списание "Идеален дом" на 24-ото издание на конкурса "Къща на годината". Идеалният дом вече не е само луксозни и скъпи мебели, а е еко и дори има инсталация за пречистване на въздуха. Тази визия на идеалния дом очертаха отличените проекти по време на 24-ата церемония на ежегодния конкурс "Къща на годината", организиран от списание "Идеален дом", провела се в английския двор на София Тех Парк с дизайнерски и функционално оформени работни места за споделяне и наемане.

Конкурсът, който за 24-и път събра елита на софийските архитекти и дизайнери, бе в 4 категории - "Частен интериор", "Малкото жилище", "Обществен интериор" и "Студентски проект" с подкрепата на "Филип Морис", галерия "Нюанс", "Главболгарстрой", BULGARIAN PROPERTIES и Драматичен театър "Алеко Константинов".


Издателят на списание "Идеален дом" и управител на "Медийна група България" Венелина Гочева връчи първа награда в категорията "Частен интериор" на архитектите Петко Колев и Мина Колева СНИМКА: Николай Литов

Сред гостите на церемонията бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, главният архитект на столицата Здравко Здравков, арх. Любо Георгиев, ръководител на екипа на "Визия за София" - най-мащабното градоустройствено проучване, правено у нас и др.

Видео от събитието:


Авторитетно жури, в което влизат арх. Албена Владимирова - Андреева, която живее и работи във Виена, и е първата носителка на голямата награда в първото издание на "Къща на годината" през 1997 г., арх. Александрина Ненкова, доц. д-р в Университета за архитектура, градоустройство и геодезия, катедра "Интериор и дизайн за архитектурата" при Архитектурния факултет и автор на къщата, привлякла преди време вниманието и на "Ню Йорк таймс" и арх. Атанас Динев - преподавател в УАСГ и член на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България, който е бил част от екипа на световноизвестния архитект Кишо Курокава, оцени 41 проекта, които се състезаваха за наградите в конкурса "Къща на годината".


Столичният кмет Йорданка Фандъкова връчва статуетката "Сребърен гвоздей" на арх. Божидар Хинков от студио "БиДи арх".

"90% от показаните в списание "Идеален дом" жилища, офиси, бутици са в София. Това е градът, който продължава да привлича десетки хиляди нови столичани всяка година и който всъщност е нашият голям дом, каза главният редактор на "Идеален дом" Таня Червенкова.


Михаил Чобанов - основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES връчва наградата на арх. Маргарита Темелкова

В най-голямата категория "Частен интериор" се състезаваха 24 проекта. Заради многото интересни и мащабни проекти за вътрешна архитектура, реализирани през 2019 г., журито реши да раздели най-голямата категория "Частен интериор" на две подкатегории - апартаменти и еднофамилни къщи.


Михаил Чобанов - основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES връчва наградата на Милена Димова от студио "Хеликс"

В категорията "Апартаменти" журито отреди две втори места - на арх. Явор Шуманов, "2 Студио", който в сътрудничество с "Естер ЕсПиЕс" е оформил функционално и елегантно пространство на нов дом. Той получи наградата си от доц. д-р арх. Александрина Ненкова. Другата втора награда в тази категория отиде при арх. Наско Петков, студио "Архин", който получи своя приз от друг член на журито - арх. Атанас Динев. Заради равностойната сложност и постижение в тази категория журито определи три първи места. Два от призовете на победителите връчи главният архитект на София Здравко Здравков - те отидоха при арх. Ивета Попова, "АТГ дизайн" и при дизайнерката Ирена Петрова.


Главният архитект на София Здравко Здравков награди Ирена Петрова.

"Интериорният дизайн е изключително сложна и даже често неблагодарна работа. Налага ви се да изтърпите всички капризи на клиентите, понякога да застанете между мъжа и жената, за пердетата, плочките, от 25 кв. м искат от вас да направите огромен интериор. Възхищавам се на вашите усилия", заяви главният архитект на София Здравко Здравков.


Главният редактор на списание "Идеален дом" Таня Червенкова (в средата) с доц. д-р арх. Александрина Ненкова, член на журито, и арх. Александра Заарура

Третата статуетка "Сребърен гвоздей", дело на художничката Невена Ваклинова, в категорията "Апартаменти" издателят и управител на "Медийна група България" Венелина Гочева връчи на на архитектите Петко Колев и Мина Колева за много успешната и иновативна реконструкция и обновление на старо жилище в центъра на София. Големият принос в този проект е за специално монтираната инсталация за пречистване на въздуха.


Кметът на София Йорданка Фандъкова, издателят на "Медийна група България" Венелина Гочева, арх. Любо Георгиев - ръководител на екипа на "Визия за София" и главният архитект на столицата Здравко Здравков гледат церемонията "Къща на годината". СНИМКА: Николай Литов

"Работихме по този проект заедно с дъщеря ми, но всъщност този проект е неин. Тя получи доверието на клиентите и те й възложиха нов проект, който ще видите скоро", каза арх. Петко Колев.


Главният редактор на "Идеален дом" Таня Червенкова с арх. Георги Слокоски СНИМКА: Николай Литов

Издателят и управител на "Медийна група България" Венелина Гочева подчерта, че материалите на списание "Идеален дом" може да се видят и на сайта на "24 часа", който е най-големият новинарски сайт в България. "Това ни дава възможност да съчетаем хартията и интернет и да се развиваме", подчерта Венелина Гочева.


Директорът „Реклама –външни комуникации” на „Медийна група България” Преслава Паунова награждава арх. Ивета Попова

Второто място в категорията за частен интериор на еднофамилни къщи получи арх. Елица Деянова, студио "Абстракта" за проекта й за еднофамилна къща в затворен комплекс. Призът й връчи арх. Любо Георгиев, ръководител на екипа на "Визия за София" и шеф на "Софпроект".


Арх. Александрина Ненкова връчва наградата на арх. Явор Шуманов.

Голямата награда в категорията "Еднофамилни къщи" получи екипът на студио "БиДи Арх" - арх. Даниела Славова и арх. Божидар Хинков. Проектът им е за реконструкция на къща и разширение на стара постройка в неголям двор. В момента в съвременно аранжирания и много удобен дом живее семейство с две малки момиченца. Младите обитатели са активни хора със собствен бизнес и с отношение към екологията и здравословния начин на живот. Голямата награда връчи кметът на София Йорданка Фандъкова.


Михаил Чобанов - основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES връчва наградата на арх. Филип Ел-Хадад

"Да се занимаваш с дизайн е малко неблагодарна работа, защото много ограничен кръг от хора могат да видят вашето творчество. Днес идеалният дом не е само скъпи и луксозни мебели, а уют, естетика, еко и зеленина. В последните месеци домът ни стана офис , класна стая и дори спортна зала, така че пред вас вече има нови предизвикателства", обърна се Фандъкова към събралите се архитекти и интериорни дизайнери.


Арх. Йордан Кирилов, отличен в категорията за студентски проекти

Три пък са отличените проекти в категорията "Малко жилище". Третото място е за арх. Андрей Андреев от "Андреев груп", а второто място журито отреди на арх. Ивета Попова от "АТГ дизайн". Призовете връчи Преслава Паунова, директор "Реклама" на "Медийна група България".


Главният архитект на София Здравко Здравков с отличените архитектки от "АТГ дизайн"

Първото място в категорията грабна арх. Георги Слокоски, който получи наградата от главния редактор на списание "Идеален дом" Таня Червенкова.

В категорията "Обществен интериор" журито определи две втори награди. Те са за екипа на Студио "Хеликс" за обновен шоурум и за арх. Маргарита Темелкова за проекта й за нов офис. Първото място в категория "Обществени проекти" получи екипът на арх. Таня Дикова, Ирена Дикова и арх. Филип Ел-Хадад за интериора на голяма клиника за пластична хирургия. Наградите в категорията връчи Михаил Чобанов, основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES.

"Възхитен съм от това, което виждам във вашите проекти. Искам да отправя специални адмирации към вашия труд, защото как се представяме ние строителните предприемачи зависи и от вашия труд, за да постигнем удовлетворението на нашите клиенти", каза основателят и собственик на BULGARIAN PROPERTIES Михаил Чобанов.

На финала бяха отличени и най-добрите студентски проекти. Първото място в тази категория получи арх. Александра Заарура. Втора награда в тази категория отиде при арх. Йордан Кирилов, а трета - спечели Дебора Ташева. Призовете в категорията връчи доц. д-р арх. Александрина Ненкова, която е и член на журито.


  Още новини

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване