Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Къщи в Родопската яка стигат до 200 000 евро

2023-08-18   |  Даниела Арнаудова, в-к Марица, 15.08.2023 г.

Снимка: BULGARIAN PROPERTIES - Имот на 12 км от Пловдив

„Харесал съм си къща извън Пловдив - тя се намира в Момино село и струва само 40 000 лева", разказва пловдивчанин пред „Марица“. Кое го мотивира да заведе семейството си да живее на село? И струва ли си подобна инвестиция?

„За много хора около моите години мисля, че този избор е по-добрият вариант -казва 40-годишният нашенец. ​- Семейни приятели живеят там и изобщо не усещат липсата на големия град. Ето Момино село е близо до град Раковски, където има и училища, и детски градини. Дори от Общината в Раковски вече обмислят варианти за превоза на децата до училище. Пък и пловдивският квартал „Тракия“ е първи при влизане в града, а в него също има места за обучението на малчуганите.“

Как се развива в момента пазарът на имоти? Търсят ли се все още къщите на село?

Интересът към крайградските къщи е силен, твърди и Полина Стойкова от Bulgarian Properties. „Селските къщи са търсени и тази тенденция се базира на това, че хората все повече ценят добрия живот - на чист въздух, на спокойствие и там, където имат условия за игри на открито. Проблемът на този пазар е по-скоро в това дали има достатъчно качествено предлагане“, измества фокуса на разговора Полина.

Всъщност интересът към селските къщи не е от днес, но пикът му беше през 2021-ва, покрай ковид пандемията. Пазарът отчита недостиг на качествени и хубави имоти. Според брокери купувачите търсят готови къщи в най-близките села, но също и в малко по-отдалечените от Пловдив. Те искат да си запазят имота и в града, но да имат такъв и извън него. Ето защо се ориентират към селата с удобни транспортни връзки с града, наличието на качествен интернет, магазини, аптека и др.

„Обичат всичко да им е на една ръка разстояние, бързо и лесно ​- обяснява Петър Петаларев от пловдивския офис на Bulgarian Properties. - Разликата в цените между старото и новото строителство при селските имоти обаче е сериозна. На север от Пловдив къщи в добро състояние се оферират на 70-80 000 евро, в Родопската яка те стигат и до 200 000 евро“, допълва брокерът.

Стари къщи, почти годни за обитаване, пък вървят по 35-40 хил. евро. Нерядко хората предпочитат да си купят стара къща, която да реконструират. Много често се използват разрешителните на старата къща, за да се извършат реконструкции и подобрения по сградата. Всичко това улеснява собственика, който успява да вземе по-лесно разрешения за реконструкции, надстрояване и пристрояване от Общината, обясняват от бранша.

Поскъпват и парцелите за ново строителство - те са със сменен статут и се оферират на цени от 100-110 евро/кв.м. Реални сделки обаче се сключват на около 60 евро/кв.м.

Вижте нашите оферти за къщи около Пловдив

Разгледайте всички наши оферти в Пловдив

Продайте имот с нас в Пловдив и района!  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазараИмотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024

Изпратете запитване