Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Къщи в Родопската яка стигат до 200 000 евро

2023-08-18   |  Даниела Арнаудова, в-к Марица, 15.08.2023 г.

Снимка: BULGARIAN PROPERTIES - Имот на 12 км от Пловдив

„Харесал съм си къща извън Пловдив - тя се намира в Момино село и струва само 40 000 лева", разказва пловдивчанин пред „Марица“. Кое го мотивира да заведе семейството си да живее на село? И струва ли си подобна инвестиция?

„За много хора около моите години мисля, че този избор е по-добрият вариант -казва 40-годишният нашенец. ​- Семейни приятели живеят там и изобщо не усещат липсата на големия град. Ето Момино село е близо до град Раковски, където има и училища, и детски градини. Дори от Общината в Раковски вече обмислят варианти за превоза на децата до училище. Пък и пловдивският квартал „Тракия“ е първи при влизане в града, а в него също има места за обучението на малчуганите.“

Как се развива в момента пазарът на имоти? Търсят ли се все още къщите на село?

Интересът към крайградските къщи е силен, твърди и Полина Стойкова от Bulgarian Properties. „Селските къщи са търсени и тази тенденция се базира на това, че хората все повече ценят добрия живот - на чист въздух, на спокойствие и там, където имат условия за игри на открито. Проблемът на този пазар е по-скоро в това дали има достатъчно качествено предлагане“, измества фокуса на разговора Полина.

Всъщност интересът към селските къщи не е от днес, но пикът му беше през 2021-ва, покрай ковид пандемията. Пазарът отчита недостиг на качествени и хубави имоти. Според брокери купувачите търсят готови къщи в най-близките села, но също и в малко по-отдалечените от Пловдив. Те искат да си запазят имота и в града, но да имат такъв и извън него. Ето защо се ориентират към селата с удобни транспортни връзки с града, наличието на качествен интернет, магазини, аптека и др.

„Обичат всичко да им е на една ръка разстояние, бързо и лесно ​- обяснява Петър Петаларев от пловдивския офис на Bulgarian Properties. - Разликата в цените между старото и новото строителство при селските имоти обаче е сериозна. На север от Пловдив къщи в добро състояние се оферират на 70-80 000 евро, в Родопската яка те стигат и до 200 000 евро“, допълва брокерът.

Стари къщи, почти годни за обитаване, пък вървят по 35-40 хил. евро. Нерядко хората предпочитат да си купят стара къща, която да реконструират. Много често се използват разрешителните на старата къща, за да се извършат реконструкции и подобрения по сградата. Всичко това улеснява собственика, който успява да вземе по-лесно разрешения за реконструкции, надстрояване и пристрояване от Общината, обясняват от бранша.

Поскъпват и парцелите за ново строителство - те са със сменен статут и се оферират на цени от 100-110 евро/кв.м. Реални сделки обаче се сключват на около 60 евро/кв.м.

Вижте нашите оферти за къщи около Пловдив

Разгледайте всички наши оферти в Пловдив

Продайте имот с нас в Пловдив и района!  Още новини

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Полина Стойкова в предаването Money.bg на телевизия Bulgaria On Air

Има ли "балон" при цените на недвижимите имоти у нас и предстои ли свиване на пазара?

Кои са най-търсените жилища, кой ги купува и как е позициониран българският пазар спрямо останалия в Европа.

По тези и още теми в икономическото предаване Money.bg говори Полина Стойкова - изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Бързият ръст на цените на имотит...

28 Септември, 2023
последни новини
Цените на жилищата у нас се върнаха към двуцифрен годишен растеж

Ръстът на цените на жилищата у нас отново е станал двуцифрен на годишна база през второто тримесечие, достигайки 10,7% след забавянето до 9,5 на сто в началото на годината. Само за едно тримесечие цените са нараснали с 4,3% спрямо едва 1,6 на сто през първите три месеца на тази година. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

Разбивката за шестте най-големи ...

26 Септември, 2023
последни новини
Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание на етажната собственост

Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание от 67% на 51% идеални части от общите части на етажната собственост за приемане на решение за извършване на основно обновяване, за извършване на основен ремонт и за усвояване на средства от фондовете на ЕС, от държавния, от общинския бюджет или други източници на финансиране.

За това гласуваха депутатите при приемане на второ чете...

19 Септември, 2023
Фирмени
Брокери на месец септември 2023

По-малко от 4 месеца остават до края на тази година и ако сте решили да КУПИТЕ или ПРОДАДЕТЕ имот то ще имате нужда от съдействието на най-добрите брокери!

Представяме ви брокерите на месеца! Те ще ви осигурят:
- Качествени съвети и експертно мнение
- Актуални пазарни данни и анализи
- Помощ и съдействие във всеки етап на сделката

Не чакайте повеч...

05 Септември, 2023

Изпратете запитване