Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Основни характеристики, които купувачите търсят при избора на имот в София

2023-08-09   |  BULGARIAN PROPERTIES

Пазарът на недвижими имоти в София бележи стабилен ръст през последните години. Много хора и семейства инвестират в имоти в столицата за собствено ползване или инвестиция.

BULGARIAN PROPERTIES е на пазара вече 20 години и нашите наблюдения показват, че когато става въпрос за избор на идеалния имот в София, има няколко ключови характеристики, които винаги са особено предпочитани от купувачите.

Тук ще се ви запознаем с тях!

1. Гледка към Витоша

Една от най-търсените характеристики, които купувачите търсят при избора на имот в София, е спиращата дъха гледка към Витоша. Тази обичана от всички столичани планина, разположена южно от града, осигурява зашеметяващ фон на градския пейзаж. Очарованието да се събудиш с гледката на заснежени върхове или да се насладиш на златистите нюанси на залеза зад Витоша е наистина завладяващо. Имотите, които предлагат безпрепятствена гледка към това природно чудо, често са с по-висока цена на пазара. Купувачите са привлечени от спокойствието и красотата, които предоставя гледката към Витоша, което я прави основен приоритет за мнозина.

2. Близост до парк

Зелените площи и парковете играят важна роля в градския живот в София. Близостта до парк е важен фактор за купувачите, които търсят имот, предлагащ баланс между градския живот и естествената среда. Паркове като Борисова градина и Южен парк предлагат на жителите на столицата възможност да избягат от шума и суетата на градския живот, осигурявайки пространства за релаксация, упражнения и социални контакти. Очарованието да имаш наблизо парк за разходки, пикници и развлечения на открито прави тази характеристика изключително желана за потенциалните купувачи.

3. Близост до метростанция

Системата на обществения транспорт в София, включително метрото, играе решаваща роля за осигуряване на ефективна свързаност в града. Имотите, разположени в близост до метростанции, са особено търсени от купувачите, които ценят удобството и достъпността. Лесният достъп до метрото позволява на жителите да се придвижват бързо из града, като избягват задръстванията и пестят време в ежедневните си пътувания. Близостта до метростанция повишава цялостната привлекателност на имота и често води до по-висока стойност при последваща продажба.

4. Паркомясто или гараж

В град, в който паркирането е истинско предизвикателство, наличието на собствено паркомясто или гараж е важен фактор при продажба на имот. Купувачите, които притежават автомобили, отдават предпочитание на имоти, които предлагат сигурни възможности за паркиране. Независимо дали става въпрос за определено място за паркиране в сградата или за частен гараж, тази характеристика осигурява удобство и спокойствие. Освен това имотите с достатъчно места за паркиране задоволяват нуждите както на обитателите, така и на техните гости, което го прави съществено съображение за много купувачи.

5. Ново строителство

Предимствата на имотите ново строителство е неоспоримо за много купувачи в София. Модерните удобства, енергийно ефективните характеристики и съвременните елементи на дизайна са ключови фактори, които привличат хората към новопостроените жилища. Имотите ново строителство често са оборудвани с най-новите технологии и удобства, като осигуряват комфортна и стилна среда за живот. Купувачите ценят възможността да персонализират някои аспекти на имота и увереността за по-малко грижи по поддръжката, които обикновено съпътстват жилищата в по-старите сгради.

В заключение, когато става въпрос за избор на имот в София, купувачите отдават приоритет на комбинацията от природна красота, удобство и модерен живот. Гледката към Витоша, близостта до парк и метростанция, наличието на паркомясто или гараж, както и комфорта на имотите ново строителство са сред основните характеристики, които привличат вниманието на потенциалните купувачи.

Тъй като пазарът на недвижими имоти в София продължава да се развива, тези характеристики вероятно ще останат ключови и в бъдеще за хората и семействата, които търсят своя идеален дом в столицата.

Вижте имотите, които отговарят на тези критерии



Разгледайте всички наши оферти в София

Вижте имоти ново строителство



  Още новини

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Брокери на месец май 2024

Вижте кои са нашите шампиони – брокерите на месеца, които получават тази титла на база постигнатите резултати от предния месец.

А какъв месец беше само този април! Пореден динамичен месец за имотния пазар в цялата страна, както е видно от победителите в нашата класация.

Изнесените данни за първото тримесечие от различни източници и по различни показатели потвърдиха н...

02 Май, 2024
последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024

Изпратете запитване