Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Основни характеристики, които купувачите търсят при избора на имот в София

2023-08-09   |  BULGARIAN PROPERTIES

Пазарът на недвижими имоти в София бележи стабилен ръст през последните години. Много хора и семейства инвестират в имоти в столицата за собствено ползване или инвестиция.

BULGARIAN PROPERTIES е на пазара вече 20 години и нашите наблюдения показват, че когато става въпрос за избор на идеалния имот в София, има няколко ключови характеристики, които винаги са особено предпочитани от купувачите.

В тази статия ще се ви запознаем с тях:

1. Гледка към Витоша

Една от най-търсените характеристики, които купувачите търсят при избора на имот в София, е спиращата дъха гледка към Витоша. Тази обичана от всички столичани планина, разположена южно от града, осигурява зашеметяващ фон на градския пейзаж. Очарованието да се събудиш с гледката на заснежени върхове или да се насладиш на златистите нюанси на залеза зад Витоша е наистина завладяващо. Имотите, които предлагат безпрепятствена гледка към това природно чудо, често са с по-висока цена на пазара. Купувачите са привлечени от спокойствието и красотата, които предоставя гледката към Витоша, което я прави основен приоритет за мнозина.

2. Близост до парк

Зелените площи и парковете играят важна роля в градския живот в София. Близостта до парк е важен фактор за купувачите, които търсят имот, предлагащ баланс между градския живот и естествената среда. Паркове като Борисова градина и Южен парк предлагат на жителите на столицата възможност да избягат от шума и суетата на градския живот, осигурявайки пространства за релаксация, упражнения и социални контакти. Очарованието да имаш наблизо парк за разходки, пикници и развлечения на открито прави тази характеристика изключително желана за потенциалните купувачи.

3. Близост до метростанция

Системата на обществения транспорт в София, включително метрото, играе решаваща роля за осигуряване на ефективна свързаност в града. Имотите, разположени в близост до метростанции, са особено търсени от купувачите, които ценят удобството и достъпността. Лесният достъп до метрото позволява на жителите да се придвижват бързо из града, като избягват задръстванията и пестят време в ежедневните си пътувания. Близостта до метростанция повишава цялостната привлекателност на имота и често води до по-висока стойност при последваща продажба.

4. Паркомясто или гараж

В град, в който паркирането е истинско предизвикателство, наличието на собствено паркомясто или гараж е важен фактор при продажба на имот. Купувачите, които притежават автомобили, отдават предпочитание на имоти, които предлагат сигурни възможности за паркиране. Независимо дали става въпрос за определено място за паркиране в сградата или за частен гараж, тази характеристика осигурява удобство и спокойствие. Освен това имотите с достатъчно места за паркиране задоволяват нуждите както на обитателите, така и на техните гости, което го прави съществено съображение за много купувачи.

5. Ново строителство

Предимствата на имотите ново строителство е неоспоримо за много купувачи в София. Модерните удобства, енергийно ефективните характеристики и съвременните елементи на дизайна са ключови фактори, които привличат хората към новопостроените жилища. Имотите ново строителство често са оборудвани с най-новите технологии и удобства, като осигуряват комфортна и стилна среда за живот. Купувачите ценят възможността да персонализират някои аспекти на имота и увереността за по-малко грижи по поддръжката, които обикновено съпътстват жилищата в по-старите сгради.

В заключение, когато става въпрос за избор на имот в София, купувачите отдават приоритет на комбинацията от природна красота, удобство и модерен живот. Гледката към Витоша, близостта до парк и метростанция, наличието на паркомясто или гараж, както и комфорта на имотите ново строителство са сред основните характеристики, които привличат вниманието на потенциалните купувачи.

Тъй като пазарът на недвижими имоти в София продължава да се развива, тези характеристики вероятно ще останат ключови и в бъдеще за хората и семействата, които търсят своя идеален дом в столицата.

Вижте имотите, които отговарят на тези критерии

Разгледайте всички наши оферти в София

Вижте имоти ново строителство  Още новини

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Лятото е към края си, но сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Полина Стойкова в предаването Money.bg на телевизия Bulgaria On Air

Има ли "балон" при цените на недвижимите имоти у нас и предстои ли свиване на пазара?

Кои са най-търсените жилища, кой ги купува и как е позициониран българският пазар спрямо останалия в Европа.

По тези и още теми в икономическото предаване Money.bg говори Полина Стойкова - изпълнителен директор на BULGARIAN PROPERTIES.

Бързият ръст на цените на имотит...

28 Септември, 2023
последни новини
Цените на жилищата у нас се върнаха към двуцифрен годишен растеж

Ръстът на цените на жилищата у нас отново е станал двуцифрен на годишна база през второто тримесечие, достигайки 10,7% след забавянето до 9,5 на сто в началото на годината. Само за едно тримесечие цените са нараснали с 4,3% спрямо едва 1,6 на сто през първите три месеца на тази година. Това показват данни на Националния статистически институт (НСИ).

Разбивката за шестте най-големи ...

26 Септември, 2023
последни новини
Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание на етажната собственост

Намалява се кворумът за провеждане на общо събрание от 67% на 51% идеални части от общите части на етажната собственост за приемане на решение за извършване на основно обновяване, за извършване на основен ремонт и за усвояване на средства от фондовете на ЕС, от държавния, от общинския бюджет или други източници на финансиране.

За това гласуваха депутатите при приемане на второ чете...

19 Септември, 2023
Фирмени
Брокери на месец септември 2023

По-малко от 4 месеца остават до края на тази година и ако сте решили да КУПИТЕ или ПРОДАДЕТЕ имот то ще имате нужда от съдействието на най-добрите брокери!

Представяме ви брокерите на месеца! Те ще ви осигурят:
- Качествени съвети и експертно мнение
- Актуални пазарни данни и анализи
- Помощ и съдействие във всеки етап на сделката

Не чакайте повеч...

05 Септември, 2023

Изпратете запитване