Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Слънчев бряг на 6-то място в класация на Realtor.com за най-достъпни морски курорти

2018-03-06   |  Realtor.com

Realtor.com състави класация на най-достъпните международни морски курортни градове, където желаещите да станат *експати биха искали да живеят - и където регулациите го правят напълно възможно.

"Ако искате да гледате всеки ден океана, а сърфирането и ходенето по плажа са вашите приоритети, тогава трябва да търсите в чужбина това, което днес в Съединените Щати е много скъпо", казва Дженифър Стивънс, изпълнителен редактор на internationalliving.com, уебсайт, насочен към американци, търсещи дом в тропически рай.

И така, какви хора се местят да живеят на екзотични места с пясък и слънце? Пенсионери с фиксирани доходи, които търсят по-голяма стойност за своите пари. Наскоро завършили колеж, които търсят приключения и нови възможности. IT специалисти, които могат да работят от разстояние. Или просто обикновени американци, които са се наситили достатъчно на корпоративния начин на живот.

За да направят класацията, екипът за анализ на данни на Realtor.com първо изключи страните, които имат изключително ограничителни политики за купуване на имоти от чужденци. Също така, бяха елиминирани държавите без излаз на море и така окончателното класиране бе ограничено до не повече от пет държави на континент. Тогава бяха взети предвид и следните данни:

• Класиране на гражданството от U.S. News & World Report, който измерва правата на човека, равенството между половете и религиозната свобода;
• Най-популярни дестинации за експати в 65 страни от международната мрежа InterNations;
• Средна скорост на интернет връзката (така че да можете да работите дистанционно);
• Размер на бреговата линия;
• Нисък процент на убийствата;
• Индекс за достъпност на жилищата от numbeo.com, глобален уебсайт за потребителските цени;
• Индекс на разходите за живот от numbeo.com;
• Средна годишна температура, за да има най-много много плажни дни;

След като бе получен списъкът с държави, бяха разгледани и няколко международни класации за плажове от публикации на Condé Nast Traveler, CNN и TripAdvisor, за да бъде генериран финалния списък от градове с плажове. Допълнително бяха изключени и плажните дестинации без жилища под $250,000.

В окончателното класиране Слънчев бряг в България се нарежда на 6-то място. Ето как го описва Realtor.com:

6. Слънчев бряг (България)

Брой на населението в България: 7,084,571 жители
Дължина на бреговата линия: 354 км

Слънчев бряг е известен курорт, разположен на брега на Черно море. Построен е през 50-те години като място за отдих за елита. През последното десетилетие Слънчев бряг извоюва своята позиция като топ място за европейските и американските купувачи на имоти.

"Курортът привлича най-вече хора, търсещи алтернативен начин на живот: свободни професионалисти и ИТ специалисти, които могат да работят от всяко място, което изберат", казва Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти BULGARIAN PROPERTIES. "Тук има високоскоростен интернет, добро качество на живот и могат да се интегрират с местните жители".

Но там, където Слънчев бряг наистина има предимство, е стойността на парите. Цените в България са ниски. Сред страните, от които събирахме данни, само три европейски държави са имали по-ниски разходи за живот: Беларус, Сърбия и Румъния. А България е и приятелски настроена към чуждестранните инвеститори

BULGARIAN PROPERTIES отчита, че все повече американци се интересуват от покупката на имот в района на Слънчев бряг. Повечето се оглеждат за обект с цена около 20 000 евро (25 000 долара), както за студио, така и за двустаен апартамент. България позволява на чужденците да купуват апартаменти, самостоятелни жилища и къщи - само без земята, върху която са построени. След като притежавате жилището, можете да го отдавате под наем и така да генерирате и малко допълнителен приход.

Другите най-достъпни за експатите морски курорти от класацията са пазпръснати по целия свят. Те включват Zlatni Rat (Хърватия), Myrtos Beach (Гърция), Tulum (Мексико), Port Dickson (Малайзия), Praia da Rocha (Португалия), An Bang Beach (Виетнам), La Concha Beach (Испания), Dominical Beach (Коста Рика) и Salinas (Еквадор).

*експат - лице, което по една или друга причина не живее в страната си. В наши дни най-често се асоциира с чужденец, който е избрал да живее и работи в държава/и, различна/и от тази, която обичайно населява.

Вижте материала на Realtor.com

Вижте нашите атрактивни оферти от Слънчев бряг и съседните курорти


  Още новини

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Отворихме офис в сърцето на Дупница: Посетете ни на ул. Княз Борис I, номер 1!

Новият ни офис в Дупница отвори врати! Той е разположен в центъра на града, на ул. Княз Борис I, номер 1, етаж 1 - срешу ГУМ.

Този стратегически ход е част от нашата мисия да бъдем възможно най-близо до нашите клиенти и да предоставяме висококачествени услуги на местно ниво както за купувачи, така и за продавачи.

В новия ни офис клиентите ще могат да с...

28 Март, 2024
последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024

Изпратете запитване