Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Нараства търсенето на скъпи жилища край морето

2018-10-25   |  Труд, 23.10.18, с. 21, Катерина Ковачева

Лукс имотите завладяха пазара на жилища във Варна. Желаещите да се сдобият с нов изтънчен дом са склони да дадат между 200 хил. и четвърт милион лева за апартамент в морската столица, като срещу тази сума, разбира се, търсят жилище ново строителство. Цените на панелните апартаменти във Варна също отбелязват ръст в сравнение с миналата година, отчетоха още брокерите във Варна.

"Реализацията на големи инфраструктурни проекти във Варна активизира покупката на недвижими имоти и увеличава стойността им", коментира Добромир Ганев, председател на националното сдружение "Недвижими имоти". Стратегията на местната власт за развитието на града предвижда обособяване на индустриална зона във Варна.

Цените на квадратен метър на имотите в морската столица варират от 600 евро до 2000 евро в централната част на града. Най-търсени са двустайните апартаменти, които са добри за инвестиции, и тристайните, които са най-подходящи за семейни жилища, посочиха брокери. Според статистика на брокерите с 10% са нараснали продажбите на имоти във Варна и региона през първото тримесечие на 2018 година спрямо същия период на миналата.

От началото на годината до края на юни в морската столица са издадени около 110 разрешителни за строеж, предимно за жилищни сгради. За сравнение за цялата 2017 година разрешителните са били 200. Относно проблема с недостига на паркоместа в централните част на града, експертите смятат, че проблемът може да се реши с многоетажни паркинги.

Според експертите обаче трябва да се направи всичко възможно пазарът на имоти да се успокои заради "тревожната" тенденция за засилена продажба на имоти "на зелено" и дори "на тъмнозелено". Става дума за продажби на имоти не в процеса им на строеж, а на етап по проект, по скица, което според експерти е много рисковано.

Вижте нашите предложения за имоти ново строителство в гр. Варна


  Още новини

Сподели
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Продавате имот? Вижте какви документи са ви необходими

В поредица от материали ви представяме полезна информация за това как най-добре да подготвите жилището си за огледи и как да определите цената на своя имот.

Тук ще се спрем на същината на сделката. Покупко-продажбата на недвижим имот често изглежда сложна и тромава процедура, изисква редица документи и комуникация с различни институции и агенции. А купувачи и продавачи е необходимо ...

13 Март, 2024
Фирмени
Брокери на месец март 2024

Пролетта идва с нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Февруари ни показа значителна активност на имотния пазар,обхваща цялата страна и това ни дава много причини за оптимизъм.

Последни пазарни данни и тенденции:

- Наблюдаваме увеличение на издадените разрешителни за строеж - знак за нарастващ интерес към нови проекти.

- Забавянет...

05 Март, 2024
Фирмени
Полина Стойкова на семинар на Камарата на професионалните оценители

На 22.02.2024 г. в София се проведе семинар на Камарата на професионалните оценители на тема "Пазарът на недвижими имоти в България през 2023 година. Тенденции и очаквания за развитие през 2024 година".

Участници в него бяха едни от най-големите агенции за недвижими имоти - ЕРА, Адрес и BULGARIAN PROPERTIES. Те представиха задълбочен анализ и данни за жилищния пазар, ...

26 Февруари, 2024
Медиите за нас
Как еврозоната ще промени имотния пазар у нас? Отговарят експертите

Имотният пазар в София, който е най-оживеният у нас, започна 2023 г. със спад на сделките от почти 14%, но през следващите две тримесечия успя да го ограничи до съответно 11,7% и 5,4 на сто. Това сочат изчисленията на база данните на Агенцията по вписванията. В цялата страна в края на миналата година са били изповядани 62 398 сделки, което е спад със 7,4 на сто на годишна база.

Как...

20 Февруари, 2024

Изпратете запитване