Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Карл-Хайнц Пфое: Сега инвестициите в България предлагат добра възвръщаемост

2009-01-15   |  Вестник Wirtschaftsblatt

Част от интервюто на Карл-Хайнц Пфое - собственик на компанията "Мото Пфое", с вестник „Wirtschaftsblatt”, в което той говори за Банско и неговия потенциал и за инвестирането в един от водещите комплекси там - Белведере Холидей Клуб.

Г-н Пфое, как решихте да дойдете в България и да започнете бизнеса си тук?

През 1988 г. осъществих контакти, които ми дадоха възможност да започна продажба на автомобили в България. Още с пристигането си тук прозрях бъдещия потенциал на страната за стабилен бизнес.

Доволен ли сте от предприятията си тук?

За последните 20 г. Мото-Пфое се разви изключително добре. Днес, с над 500 души персонал и общо 17 филиали и дилърства, се нареждаме сред най-големите автомобилни компании в България и продължаваме успешното си разрастване.

Сътрудниците Ви са българи. Доволен ли сте от работата им? Разбирате ли се с тях?

Аз съм особено горд с моите сътрудници – мотивирани и ангажирани мъже и жени, които ежедневно се грижат да предоставяме възможно най-добрите услуги на клиентите си. Това потвърждават анкетите към клиентите ни. Степента на клиентско задоволство е много над средната в Европа.

Кажете ни, какво впечатление оставя Банско у един немец? Какво е мнението Ви за курорта, как Ви въздейства планината? Какво бихте споделили с Вашите сънародници или други европейци, които се интересуват от Банско?

Намирам, че Банско е един от най-добрите зимни курорти и ски центрове в Европа. Градската управа успя чрез контролирано издаване на разрешителни за нови строителни инвестиции в жилища и хотели да съхрани стила и атмосферата на града.

С 65-километровите си писти, най-модерни инсталации и удобства за ски спорт, както и с възможностите за усъвършенстването им, Банско е сред най-качествените и високо позиционираните европейски центрове за зимни спортове.

Каква е разликата между българския ски курорт Банско и планинските центрове в Австрия и Швейцария? Достатъчно конкурентни ли сме спрямо утвърдените туристически зимни зони?

Сравнението е в полза на Банско поради факта, че този български курорт предлага най-новите, току-що построени по последна мода и стандарт ваканционни жилища и хотели. Те са далеч по-съвременни и удобни от позастарялата база в Швейцария и Австрия, завършена преди десетилетия. Същото важи и за спортните инсталации, качеството на лифтовете и влековете
Преди всичко друго, обаче, Банско предлага чара на българското гостоприемство, което липсва в скиорските райони на Австрия и Швейцария. Дългогодишното занятие с туризъм там е туширало неподправеното удоволствие да посрещаш гости като у дома си.

Какво предимство ще изтъкнете пред потенциалните купувачи, заинтересувани от възможността да притежават собствено жилище в Белведере Холидей Клуб? Кои свои идеи въплътихте в проектирането и изграждането на комплекса?

Белведере Холидей Клуб предлага в еднаква степен и през зимата, и през лятото качествени възможности за спорт и почивка. С великолепното си разположение в непосредствена близост до кабинковия лифт и същевременно с директен допир до планината, Белведере Холидей Клуб със сигурност е най-добрият и най-красивият жилищен комплекс от затворен тип в Банско.

Смятате ли покупката на ваканционно жилище в комплекса за добра инвестиция. Ако да – защо?

Погледнато в перспектива, инвестицията в жилище в Белведере Холидей Клуб е отлична. Банско ще продължава да се развива и възможностите за възвръщаемост чрез отдаване под наем ще нарастват.

В България сме респектирани от прословутото немско качество на строеж. Белведере Холидей Клуб е проектиран в синхрон с Вашите идеи и построен от едно от водещите строителни дружества в страната – АТ Инженеринг. Доволен ли сте от строителите и можете ли да гарантирате на купувачите, че придобитият имот притежава “немско качество”?

Дългият ми опит на бизнесмен ми даде възможност лично да участвам в изграждането на всевъзможни автомобилни предприятия, жилищни комплекси, търговски центрове. Може да се каже, че строителната дейност ми е хоби.

На Белведере Холидей Клуб посветих особено голямо внимание. Често посещавах мястото и лично контролирах процеса на изграждането му. Правех го, за да съм сигурен, че комплексът е построен при най-високо възможно качество във всеки един аспект и детайл – не само по днешните, но и спрямо бъдещите стандарти.

С гордост твърдя, че Белведере Холидей Клуб отговаря на 100 % на моите изисквания и цели.

Имате ли бъдещи инвестиционни планове в България? Ако да, кои предстоят в най-близко бъдеще?

Въпреки всеобщата т.нар. финансова криза, тъкмо сега България предлага значителен шанс на бъдещите инвеститори, именно поради трайния икономически ръст на страната. Множество европейски държави, вкл. такива от Източна Европа, имат проблеми, затова и вложенията там спадат, а хората от бизнеса търсят възможности другаде. Сигурен съм, че България може да спечели от това.


Belvedere Holiday Club


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване