Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотният сектор бавно излиза от криза

2014-05-15   |  www.darikfinance.bg, 14.05.2014

Широко дискутираният Закон за потребителския кредит в много голяма степен съдейства за лоялната конкуренция между банките и защитата на потребителите, коментира по време на финансовия форум „Шумът на парите“ Даниела Христова, член на Управителния съвет и прокурист на Сосиете Женерал Експресбанк,

Тя напомня, че при потребителското кредитиране рискът е споделен и отговорността трябва да се носи и от двете страни. „Клиентът може да не възстанови кредита, но интензивността при кредитополучателя е много по-висока. Защото за него това е неговият кредит, а за нас това само е една от многото експозиции”, добави Христова.

„Имотният сектор е в процес на възстановяване, очакванията ни са за стабилност през следващите една-две години и плавен ръст след това”, прогнозира Полина Стойкова, оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES. Тя подчерта, че достъпността на жилищата спрямо дохода е най-добра за последните 10 години, но купувачите все още са предпазливи при тегленето на кредити за имот.

Никола Стоянов, управляващ партньор на ЛУКС ИМОТИ, коментира, че от 2010 г. насам се наблюдава стабилно нарастване на броя на сделките с луксозни имоти.

„Процесът продължава и тази година, заедно с лек ръст в цените. Растежът не е голям, но показва твърда тенденция”.

Стоянов сподели, че въпреки временното затишие е спокоен за бъдещето на българските имоти сред руските граждани, които по думите му са близо 99% от купувачите в морските и ски курортите.

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване