Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Плащането ще е по-голямо, ако земята се комасира

2009-09-11   |  Пари, бр.173, 11.09.09, с.13

Арендните плащания се отразяват в края на годината и са за съответната стопанска година. В отчета за полугодието се показва регулярно какво би постъпило от тези приходи. Увеличението се дължи на по-голямото количество земя, отдадена под наем, както и на повишението на арендните плащания на декар. Рентата е различна и се определя според районите и според отдадените земи, зависи и от качеството на земята, и от степента на развитие на земеделието.

Всеки очаква арендните плащания да се повишават, но трябва да се погледне доколко реален ще е този ръст. По-високата рента зависи от 4 фактора, един от тях е дали може да се комасира земята, втори фактор са плащанията на декар при земеделските производители. Другите важни фактори са доколко развито и рентабилно е селското стопанство и какви са природните условия през годината.

Тенденциите на пазара на земеделски земи са различни за различните райони на страната. Цената зависи от доходността, която може да се получи от обработваемите площи. Едва ли може да се обобщят абсолютни параметри за страната. В отчетите за доходите не правим преоценка на земи, а ги обявяваме по цената им на закупуване. Преоценките са в докладите за дейността и материалите към отчета.

Разгледайте нашите оферти на земи и парцели

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване