Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Полина Стойкова, оперативен директор на „Бългериан Пропертис”: Ръст на продажбите на недвижими имоти с 3,3%

2013-07-24   |  Строителство имоти, бр.28, 22.07.13

С 3,3% са се увеличили продажбите на недвижими имоти общо за страната през второто тримесечие на 2013 г. спрямо година по-рано - това сочат данните на Агенцията по вписванията.

Според тях, през второто тримесечие на 2013 г. са реализирани 55 716 покупко-продажби на имоти, като 30 391 от тях са в областните градове (55%). Увеличението на продажбите в областните градове на годишна база е + 5.26%.

На фона на общото забавяне на темпа на нарастване на продажбите през второто тримесечие трите най-големи града в България бележат двуцифрени ръстове, а в София темпът на повишаване на продажбите дори се е ускорил спрямо първото тримесечие, когато беше 8,5%.

През второто тримесечие продажбите в столицата са се увеличили с 11% спрямо година по-рано. Това за пореден път потвърждава, че столицата е един от най-предпочитаните градове за покупка на имот в несигурни времена. През изминалите 3 месеца в София са реализирани 5087 покупко-продажби на имоти, а през миналата година за същия период са били 4585.

Пазарът в Пловдив, който беше сред първенците по нарастване през първото тримесечие на годината, продължава да се развива по-динамично от останалите големи градове и през второто тримесечие бележи ръст от 20% на годишна база.

Във Варна ръстът в продажбите на имоти през второто тримесечие е 10,5%. Общо за първото полугодие на 2013 г. продажбите на имоти са нараснали с 11% на годишна база, което компенсира спада им през първото полугодие на 2012 г.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване