Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Сделките в София се сключват средно за 738 евро

2013-10-28   |  Монитор, 28.10.13

Цените на апартаментите в областните градове през изминалото трето тримесечие на годината (след отчитане на инфлацията) са регистрирали втори пореден реален тримесечен ръст, сочат изчисления на Bulgarian properties на база данните на НСИ.

Същевременно цените на жилищата в София отбелязват първи реален годишен ръст от 0,5%, а в Пловдив реалното годишно нарастване е 0,24%. Реалното изменение на цените на апартаментите средно за страната е 0,34% спрямо предходното тримесечие и спад от 1,18% на годишна база.

Номинално (без отчитане на инфлация) цените на жилищата са останали почти без изменение спрямо предходното тримесечие – регистрираният номинален спад е 0,15% средно за страната. На годишна база (спрямо третото тримесечие на 2012 г.) цените на апартаментите в страната са спаднали номинално с - 1,84%.

Средната цена на апартамент в областните градове в България през изминалото тримесечие е 442,29 евро/кв.м. (при 442,94 евро/кв.м през второто тримесечие на годината).

Натрупаният номинален спад на цените на апартаментите в областните градове за изминалите години от началото на кризата е 39,01%, като за София той е 41,5%. Реалното поевтиняване (след отчитане на инфлация) от началото на кризата е 44,5% средно за страната и 46,77% за София.

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване