Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ваканционните имоти стават все по-достъпни за българите

2008-04-18   |  Пари, бр.76, 17.04.08

Преди години мечтата на българина бе апартамент, кола и вила, сега тя се трансформира в къща, кола и апартамент на морето. Така изпълнителният директор на БългерианПропертис Михаил Чобанов обрисува на форума BalRec новата тенденция на пазара на ваканционни имоти.

Тенденция

Все повече българи със стабилни доходи в големите градове си позволяват кредити за ваканционни имоти, каза Чобанов. Търсенето е в по-ниския ценови клас - около 30-40 хил. EUR.
След първоначалния бум на цените в курорти като Слънчев бряг вече се предлагат по-евтини апартаменти, заяви и Димитър Савов, изп. директор на фонда BLD. За много от работещите в курорта било по-евтино да купят имот, отколкото да плащат наем.

Стратегия

След отлива на британците повечето инвеститори у нас са на мнение, че ваканционният пазар не бива да зависи само от една група купувачи. Ние залитаме по крайностите и от пазар с 90% английски клиенти сме на път да се превърнем с 90% руски, коментира Савов. В същото време се подценяват купувачите от Румъния, Полша, Чехия и други страни в Източна Европа, а най-голям потенциал имат качествените имоти и голф игрищата, които привличат платежоспособно търсене.


Разгледайте нашите предложения за ваканционни имоти
  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване