Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Варна. Очарованието на морската столица през погледа на младото поколение

2019-08-13   |  Георги Чернев

Днес за Варна ни разказва синът на мениджъра на офиса ни в града - Георги Чернев.
Георги учи журналистика в София, но много харесва своя роден град и често Варна му липсва. Затова той реши да сподели с нас своите емоции и да ни заведе на обиколка из морската столица. Да потегляме!


-----

Има ли нещо по-вълнуващо от мириса на нов имот? Разбира се! Мирисът на нов морски имот във Варна!

Третият по големина град в България притежава абсолютно всичко, от което се нуждаете – море, пясък, слънце и безброй развлечения. Разположен на крайбрежието на Черно море, Варна вече почти 100 години е един от най-атрактивните курортни центрове у нас.

Лятото е пикът на Варна. Дори всеки скрит геймър излиза от виртуалния си свят, защото не може да устои на атрактивността на варненските забавления. А те са много. И са навсякъде. Но, разбира се, най-много са в Морската градина.

Почти всеки варненец ще каже, че най-голямата атракция на града е Морската градина. От места за хранене, модерни кафенета, цветни светлини, улични музиканти и танцьори до пейките за отдих под дърветата, разположени под прохладата на богатото озеленяване. А сега към цялата тази картина добавете спокойствие, уют, морски бриз и активен социален живот.

Ако сте от типа хора, които търсят забавление, купон и „разбивация“, Варна също е вашето място! Дискотеки, клубове, барове, всичко е на ваше разположение, вие само трябва да избере какъв тип музика ви се слуша, да си поръчате едно варненско такси, което ще ви закара и прибере безопасно и да се отдадете на ритмите, които ще завладеят всяка част от вашето тяло. Не знам дали има човек, който да не знае за открития дискотечен бар „Захир“, любим на всички варненци или за крайбрежното заведение „Кубо“, което ще ви зареди с хипарско настроение и емоция, а навръщане може да се отбиете през известния „Ретро клуб“, за да се насладите на музика от различни епохи.

Дори след дълъг работен ден, когато не ви се върши нищо по-специално, със сигурност една разходка по варненския плаж, където гледката на море, шумът на вълните, мирисът на плаж и хладният въздух ще отпуснат напрежението от вас. Ако пък сте си изгубили ума и решите, че Варна ви е тясна, което силно се съмнявам да се случи, то близкия интернационален курорт „Златни пясъци“ ще ви зареди с още повече лятна емоция и диско ритми. А по пътя може да се отбиете в зашеметяващия скален „Аладжа манастир“.

Но ако си мислите, че Варна е атркативна само през лятото - жестоко се лъжете. И то много жестоко. Множеството музеи правят Варна един от най-обогатените в културно отношение градове. От Археологическия музей, където се намира най-старото златно съкровище в света и съкровища от различни култури и епохи – римска, тракийска, византийска, българска, гръцка, през Национално-военноморския и Етнографския музей до аткрактивната Градска художествена галерия.

След като се води морска столица на България, естествено Варна притежава и множество целогодишно работещи атракции. Да започнем с известния на всички делфинариум, където може да се насладите на невероятно шоу с делфини, а също така има аквариум и зоологическа градина. Ако пък в някой следобед, когато нямате какво да правите, ви се гледат звездите, то вашето място е Народната астрономическа обсерватория. Един от символите на града е катедралният храм „Св. Успение Богородично“, който е вторият най-голям храм в България. Истинска прелест!

За шопинг маниаците нека не забравяме да споменем и трите МОЛ-а, в които може да намерите най-шикозните дрехи, да хапнете, да посетите Ретро музея или да гледате най-новите филми на кино. И то голямо кино. 3D, IMAX 3D, 4DX, изборът е ваш, а кината - пред вас.

Освен всичко друго, Варна е голям град с подобаващите за това градски удобства. Множество детски градини, училища, гимназии, които почти винаги влизат в топ класациите на България по успех, както и елитни университети, в които младите хора могат да продължат своето обучение на по-високо ниво, правят Варна един от най-добрите градове за живее в България. Ако все пак някой безумец реши да си тръгва от града, което е абсурдно, на разположение има автогара, жп гара, както и международно летище с полети до различни страни по света.

Това представлява Варна – град на емоции, град на новото, град на морското. Добре дошли във Варна!

Вижте нашите предложения в гр. Варна

Вижте морски имоти на Северното Черноморие

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване