Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Вземаш скица, дори имотът да е в друг град

2013-12-09   |  24 часа, бр.336, 09.12.13

Официални документи от агенцията по кадастър ще могат да се заявяват и да се получават от гражданите във всяка една точка на страната независимо от местонахождението на недвижимия имот. Това предвиждат промени в закона за кадастъра и имотния регистър, внесени в парламента.

Услугите от кадастъра ще се заявяват и получават и по електронен път. Ще се даде възможност обекти в кадастъра да се разглеждат и търсят безплатно по интернет. Планира се увеличаване на офисите, които ще обслужват клиентите на агенцията.

Нотариусите ще ползват информационната система на кадастъра и ще получават официални документи от разстояние. Определят се и случаите, в които измененията в кадастъра и кадастралните регистри се правят без издаване на заповед. Тя остава задължителна, ако има непълнота или грешка.

Вносителите предлагат още кадастърът да си обменя данни с други регистри - търговския, имотния и др. Промените предвиждат създаването на кадастрална карта да се финансира от общините при недостатъчно средства от държавата.


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване