Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Атрактивен комплекс ще посреща туристите във Великотърновско

2008-09-04   |  Силвия Златкова, Строителство градът, бр.33, 01.09.08

Атрактивен ресторант ще посреща и изпраща гостите във Великотърновския регион. Имотът с площ от малко над 4 дка, в който е сградата, е разположен в землището на село Арбанаси в близост до телевизионната кула ретранслатор и граничи от югозапад с пътя Шереметя - Арбанаси.

В архитектурен план с оглед на предимно атракционния характер на комплекса сградата е проектирана с визията на средновековен замък. Входната фасада е фланкирана с две ъглови кули. Подходът към главната порта е по дървен мост върху ров с декоративна водна площ. Всички фасадни стени завършват с каменни зъбери - бойници. По страничните фасади са предвидени допълнителни пластични елементи - контрафорси, арки и др.

Сградата е разположена в югоизточната част на имота. Ресторант "Атракцион" разполага с многофункционална зала с 384 основни и 60 допълнителни места с основно предназначение ресторант. Залата е организирана терасовидно около централно сценично пространство. Местата за посетителите са разположени на три полунива, както и в две галерии - над входното пространство и в дъното на залата. Предвидено е и естествено осветление на залата - оберлихт на покривната плоча. Към входното пространство пред залата са разположени необходимите обслужващи помещения. В дъното на застройката е развит обслужващият сектор на ресторанта.

В пространствата под терасите на залата са разположени полусутеренни обслужващи площи. На второ и трето ниво над кухненския сектор са проектирани стаи за настаняване - по седем на етаж, към които е осигурен самостоятелен достъп.

Общият капацитет на сградата за ресторанта е 444 места, а стаите за настаняване са с 28 легла. Разгънатата площ на сградата е 2550 кв.м. Основните подходи са от югозапад - пешеходен към главния вход и автомобилен към основния паркинг за 36 автомобила. От югоизток са развит и втори паркинг за 11 коли и подход към зоната за зареждане на ресторанта. В източния ъгъл на имота е разположен трафопост за нуждите на комплекса. Пространството около главния подход ще бъде декорирано с алпинеум, водна площ и летен бар с навес-шатра.

Сградата е с монолитна стоманобетонна конструкция - гредова за пространството на залата и безгредова в останалите части на обекта. Всички фасадни стени са обзидани с камък. Предвижда се комплексът да отвори врати през есента.

Разгледайте нашите предложения в района



  Още новини

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Още Новини

последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024
Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024

Изпратете запитване