Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Средната цена на продадените апартаменти в Банско е 640 евро/кв.м.

2009-10-05   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Според анализа на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за 2009 г. за цените на ваканционните имоти в големите ски курорти в България най-търсените ски имоти са апартаментите в Банско. Средната цена на квадратен метър на апартаменти в Банско е 640 Евро, сочат данните от анализа на база реално сключени сделки през периода май-септември 2009 г.

Причината апартаментите да са най-търсеният тип имот в зимния курорт е, че цените им са по-достъпни и могат да бъдат по-лесно управлявани и отдавани под наем за допълнителен доход.

Според данните на компанията броят на сделките с ваканционни имоти в Банско през лятото на 2009 г. не отстъпва на този от лятото на 2008 г., което е положителна тенденция и поради факта, че спадът в продажбите на всички видове имоти за същия период на 2009 спрямо 2008 г. е около 40%

Но причините за раздвижилите се продажби в Банско това лято трябва да се търсят не само в драстичното падане на цените. Един от козовете на Банско да привлича туристи все по-активно са фактори като доброто качество на строителството и многото екстри, които комплексите предлагат, включително и външни басейни, които на практика правят сезона в планината целогодишен. В Банско през лятото се провеждат и множество фестивали и празненства, като един от най-значимите е Банско Джаз Фест, който се провежда през август вече 12 години.

От 2 до 4 октомври 2009 г. в Банско ще се проведе и първата туристическа борса „Традиции с бъдеще”. Участници в туристическата борса ще бъдат общини и кметства, фирми, предлагащи бази за отдих и развлечения, спа хотели и балнео хотели, туроператори и тур агенти, съвети и сдружения по туризъм, информационни центрове, фирми за хотелиерско и ресторантьорско оборудване. На форума ще се представят също национални и природни паркове, учебни заведения, неправителствени организации, фирми за специализиран софтуер, рекламни агенции и издателства, банкови и застрахователни агенции, туристически аниматори.

Ако желаете да прочетете пълния анализ за цените на ски имотите в България, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите оферти в Банско

  Още новини

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Kenar Residence - напълно разпродаден от BULGARIAN PROPERTIES!

За нас днес е вълнуващ ден! Радваме се да споделим, че един от нашите ексклузивни проекти - Кенар Резидънс в гр. София - вече е напълно разпродаден! ✅

Поздравяваме всички, които избраха този проект за своя нов дом! 🔑👪 Той уверено навлиза във финален етап на изграждане и до края на годината ще може да посрещне своите новодомци.

Искр...

10 Април, 2024
последни новини
Дължим ли данъци при продажба на имот?

В данъчния сезон отговаряме на един от често задаваните въпроси при попълване на данъчна декларация от страна на физически лица:

Дължим ли данък при продажба на недвижим имот? Как се изчислява този данък? Кога продажбата на имот е освободена от данъци?

Доходите на физическите лица, придобити през календарната година, се декларират до 30 април на следващата година с г...

10 Април, 2024
последни новини
Силен старт: Имотният пазар в София с най-много сделки от 2008 г. насам

Имотният сектор в столицата отбелязва по-добро първо тримесечие от 2022 г., която беше най-добрата година за настоящия цикъл на пазара



Имотният пазар в София започна 2024 година на много високи обороти. През първото тримесечие в столицата са вписани 7298 покупки на недвижими имоти. Това е ръст с 14,4% спрямо същия период на 2023 г., когато бяха вписани 6381 пок...

05 Април, 2024
Фирмени
Брокери на месец април 2024

Пролетта е тук и с нея идват нови възможности на пазара на недвижими имоти!

Март месец донесе поредица от сделки и затвърди активността на пазара, което ни позволи да приключим успешно първото тримесечие на годината. Видяхме значително движение не само в големите градове, но и в любимите ни морски и ски курорти. Също така, сезонът за покупка на селски къщи е в разгара си, добавяйки ...

02 Април, 2024

Изпратете запитване