Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Вижте кои цветове да избягвате ако продавате жилище

2016-10-25   |  profit.bg

Ако търсите купувач за вашия дом, нов слой боя е един сравнително евтин начин да освежите външния му вид. Изборът на правилния нюанс обаче е много важен, за да не се окаже, че клиентите се обръщат или смръщват нос когато видят „освежаването“.

Страхът да не повлияе на продажната цена е една от причините много собственици да залагат на сигурно когато става въпрос за бодисване, особено за екстериора. Любимата комбинация за екстериор са бяло и сиво, бежово и кафенкаво, тъмно сиво и черно. Неутралните тонове са предпочитани вътре в дома, а горещите интериорни цветове за 2016 г включват сиво и нюанси на бялото, наред с естествено зеленото. Любовта към неутралните тонове се предава и на купувачите.

Според сайта Zillow, който прави анализ на 50000 продадени дома, стаи, боядисани с тези цветове получават по – висока от очакваната цена. Домове с кухня в кремаво жълто или с цвят пшеница, спални в светло зелено или каки, дневни в гълъбово или светлосиво, трапезарии в лилаво или лавандула, са продадени с до 1 100 - 1 300 долара повече, спрямо домове с по – рядко срещани цветове.

"Свеж слой боя е лесен и достъпен начин да подобрите външния вид на дома, преди да го обявите за продажба“, казва Свеня Гудел, главен икономист в Zillow. "Въпреки това, за да получите най - добрия резултат за парите си, заложете на цветове, с които да привлечете колкото се може повече потенциални купувачи към обявата. Топли неутрални тонове като жълто или светло сиво са стилни и изчистени и говорят за това, че домът е бил поддъжан и че предишните собственици са имали дизайнерско око“, добавя тя.

Все пка има цветове, които могат да отблъснат купувачите. Вижте кои са подходящите нюанси ако търсите да продадете имота си.

Слонова кост




Нюансите на бяло може да изглеждат като безопасен залог когато търсите подобрения за дома си, но те не са гаранция, че ще се харесват на купувачите. Домове с бели или с цвят слонова кост кухни са продадени за по – малко от първоначалнат аоценка. Вместо това хората харесват с цвят пшеница и жълти стени. Все пак не трябва да се отказвате от бели стени, особено ако стаята има приток на много естествена светлина. Ако заложите на бели стени в малка или тъмна стая обаче, тя ще изглежда скучна и безлична.

Тъмно кафяво




Тъмно кафявите стени не са харесани на купувачите, показва проучването. Спални, боядисани с тъмно кафяво са продадени за по – малко от очакваното. Подобен е бил и резултатът при баня в същия нюанс. Цветът явно е е особено харесван, защото и Австралийското правителство ползва този цвят на цигарените кутии, за да ги направи по- непривлекателни.

Глина




Този цвят не е толкова шокиращ колкото оранжевия, но дори и по – приглушеният нюанс може да намали цената на дома ви. Имоти, чиято всекидневна е боядисана в цвета на евтина саксия, са получили по – ниска от исканата първоначално цена. Негативната реакция към оранжевите стени не е изненадваща, като се има предвид, че според проучването това е един от най-слабо харесваните за дома цветове в света.

Тъмно сиво




Сивото е модерен цвят в момента, но не всички сиви нюанси са равни. Докато гълъбовото или светло сивото са хит в дневната и повишават продажната цена на жилището, то при тъмно сивото не е така. Ако боядисате трапезарията в тъмно сиво може да загубите част от исканите пари. Купувачите харесват за тази част на дома лилаво, патладжанено и лавандула.

Продайте имота си с нас


  прочети повече статии

Сподели
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване