Контакти
0

БЮЛЕТИН - АРХИВ

2020-07-03

03.07.2020 Имотите във Варна на старта на летния сезон

На старта на активния летен сезон и точно в средата на годината е време да обърнем поглед към втория най-активен имотен пазар в страната - този в град Варна.

Калин Чернев, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Варна, коментира актуалното състояние на пазара пред в-к Капитал за тяхното издание Капитал Градове, което посвети новия си брой на морската ни столица.


Ето какво сподели той:

Според мен пазарът продължи от средата на май там, от където беше стопирал в средата на март. Просто пропуснахме два месеца, в които почти нямаше реализация на сделки, а много от нас го приеха като време за наваксване с изостанали задачи и планиране на бъдещата дейност.

Такава пауза нямаше при строителството. Почти всички строителни компании във Варна продължиха работа по обектите си в обем и срок, заложен първоначално. Не се наблюдаваше и изменение на цените. Очакванията за драстичен спад на цените на градските апартаменти не се оправдаха. Строителните компании търпеливо изчакаха възобновяването на продажбите, без да прекъсват работа. И към днешна дата, когато запитвания, огледи и реализация на сделки набират скорост и се опитваме да достигнем нивата от началото на годината, работим със същите ценови листи отпреди пандемията.

Наблюдаваме активизация на купувачите във високия ценови клас в търсене на добри цени за уникални имоти, каквито Варна може да предложи - жилища до морската градина, с необезпокоявани морски гледки, в луксозни комплекси, както и къщи и резиденции в курортите около Варна. С оглед на по-голямата гъвкавост, към която са склонни собствениците към момента, считаме, че има потенциал да се сключват изгодни сделки, стига очакванията на купувачите да са реалистични и да не подхождат с прекомерни нагласи за намаляне на цени.

Усеща се раздвижване и на извънградския пазар. Така, както прогнозирахме в самото начало на пандемията, все повече хора, които са били в изолация в апартамент в града, започват да оценяват предимствата на крайградската къща с двор. Села, които имат добра инфраструктура, разполагат с магазини за стоки от първа необходимост, и са на разстояние 30-40 мин. с кола от града, започнаха да стават все по-интересни за жителите на Варна, а и не само за тях, но и за хора от вътрешността на страната, които искат да имат собствен дом близо или на морския бряг.

Същото се наблюдава и при ваканционните апартаменти, където особено голям интерес в момента има към Бяла. Курортите около Варна са предпочитани заради своето спокойствие, а атрактивните цени на имотите ще привличат все по-голям интерес от страна на българските купувачи.

Наред с това, очакваме активизация и на чуждестранния интерес, когато бъдат отворени границите и отпаднат ограниченията за пътуване. Към момента също има интерес, провеждаме видео огледи от разстояние, поддържаме активна комуникация и имаме всички предпоставки да разчитаме на бързо възстановяване след справянето със здравната криза.

Пожелаваме на всички едно незабравимо Лято'2020!

Останете с нас и разглеждайте нашия сайт за свежи нови оферти и страхотни имоти във Варна и цялата страна:

Вижте оферти за ново строителство във Варна

Вижте всички обяви в град Варна

Разгледайте къщи близо до Варна

Ваканционни апартаменти на Северното Черноморие

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Park View Residence - комплекс в централен район близо до метро
Отлични цени, финален етап на строителството на първата фаза на комплекса и спиращи дъха гледки от високите етажи - всичко това ще намерите в Park View Residence! Комплексът се намира в кв. Банишора, близо до метростанция Княгиня Мария Луиза. Главен изпълнител: ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ. Налично банково финансиране. Завършване на първата фаза през ноември 2020 г. Последни наличности във фаза 1!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
ТВ Европа: Спад на сделките и ръст на цените на имотите през 2020 г.

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова беше гост на сутрешния блок на ТВ Европа "Европа сутрин" в събота, 23.01.2021 г., за да коментира тенденциите на жилищния пазар в България.

Полина Стойкова MRICS сподели, че през 2020 г. е имало предизвикателства за имотния пазар, но като цяло те са преодоляни. Спадът в обемите от сделки се дължи най-вече на пролетния ...

25 Януари, 2021
Медиите за нас
Дневник: Пазарът на жилища започва 2021 г. сякаш няма епидемия

Противно на първоначалните очаквания пазарът на имоти не бе сериозно засегнат през годината на пандемията. Това показват данните на брокерите и за края на 2020 г. Оптимистична е и прогнозата им за пазара на жилища за 2021 г. Те отчитат голяма активност още в началото на новата година.

По-различна е картината на пазара на офиси, много от които са почти напълно празни ме...

15 Януари, 2021
последни новини
Възползвайте се от отлични пазарни условия и продайте имот с нас през 2021 г.!

Започваме 2021 г. със силен имотен пазар, множество запитвания, огледи и вече сключени сделки.

Пазарът предлага подходящи условия за продажба, от които можете да се възползвате и да обявите имот за продажба още сега!

Професионализмът се доказва в трудни моменти. През 2020 г., въпреки пандемията, ние не спряхме да работим и да носим ползи и отлични резултати за нашите...

14 Януари, 2021
Фирмени
Брокери на месец януари 2021 г.

Дадохме страхотен старт на тази година - със силен интерес, множество запитвания, огледи и вече реализирани сделки! 👏✨

А сега нека се запознаем с брокерите на месеца - хората, които бяха на линия и по време на почивните дни и работиха буквално до последните часове на миналата година, за да ви помогнат да осъществите плановете си и да затворите 2020 щастливи и доволни,...

07 Януари, 2021

Изпратете запитване