Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Имотите във Варна на старта на летния сезон

2020-07-03

На старта на активния летен сезон и точно в средата на годината е време да обърнем поглед към втория най-активен имотен пазар в страната - този в град Варна.

Калин Чернев, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Варна, коментира актуалното състояние на пазара пред в-к Капитал за тяхното издание Капитал Градове, което посвети новия си брой на морската ни столица.


Ето какво сподели той:

Според мен пазарът продължи от средата на май там, от където беше стопирал в средата на март. Просто пропуснахме два месеца, в които почти нямаше реализация на сделки, а много от нас го приеха като време за наваксване с изостанали задачи и планиране на бъдещата дейност.

Такава пауза нямаше при строителството. Почти всички строителни компании във Варна продължиха работа по обектите си в обем и срок, заложен първоначално. Не се наблюдаваше и изменение на цените. Очакванията за драстичен спад на цените на градските апартаменти не се оправдаха. Строителните компании търпеливо изчакаха възобновяването на продажбите, без да прекъсват работа. И към днешна дата, когато запитвания, огледи и реализация на сделки набират скорост и се опитваме да достигнем нивата от началото на годината, работим със същите ценови листи отпреди пандемията.

Наблюдаваме активизация на купувачите във високия ценови клас в търсене на добри цени за уникални имоти, каквито Варна може да предложи - жилища до морската градина, с необезпокоявани морски гледки, в луксозни комплекси, както и къщи и резиденции в курортите около Варна. С оглед на по-голямата гъвкавост, към която са склонни собствениците към момента, считаме, че има потенциал да се сключват изгодни сделки, стига очакванията на купувачите да са реалистични и да не подхождат с прекомерни нагласи за намаляне на цени.

Усеща се раздвижване и на извънградския пазар. Така, както прогнозирахме в самото начало на пандемията, все повече хора, които са били в изолация в апартамент в града, започват да оценяват предимствата на крайградската къща с двор. Села, които имат добра инфраструктура, разполагат с магазини за стоки от първа необходимост, и са на разстояние 30-40 мин. с кола от града, започнаха да стават все по-интересни за жителите на Варна, а и не само за тях, но и за хора от вътрешността на страната, които искат да имат собствен дом близо или на морския бряг.

Същото се наблюдава и при ваканционните апартаменти, където особено голям интерес в момента има към Бяла. Курортите около Варна са предпочитани заради своето спокойствие, а атрактивните цени на имотите ще привличат все по-голям интерес от страна на българските купувачи.

Наред с това, очакваме активизация и на чуждестранния интерес, когато бъдат отворени границите и отпаднат ограниченията за пътуване. Към момента също има интерес, провеждаме видео огледи от разстояние, поддържаме активна комуникация и имаме всички предпоставки да разчитаме на бързо възстановяване след справянето със здравната криза.

Пожелаваме на всички едно незабравимо Лято'2020!

Останете с нас и разглеждайте нашия сайт за свежи нови оферти и страхотни имоти във Варна и цялата страна:

Вижте оферти за ново строителство във Варна

Вижте всички обяви в град Варна

Разгледайте къщи близо до Варна

Ваканционни апартаменти на Северното Черноморие

Сподели
REALTONS PLACE - наемете нов модерен офис срещу мол Paradise Center!
Бизнесът ви се развива и имате нужда от по-добро място с по-качествена среда за вашите служители, клиенти и партньори?
Можете да си го осигурите още сега, като наемете офис в най-новата офис сграда на бул. Черни връх, точно до метростанция Витоша и мол Парадайс! Разгледайте наличните помещения и се свържете с отговорния консултант.
Вижте още
Tech Park Residence - последни налични жилища!
Възползвайте се от възможността да закупите от последните налични жилища в хитовия комплекс Tech Park Residence! Градски жилища в сграда от ново поколение във финален етап на изграждане. Завършване през пролетта на 2023 г. Бързо развиващ се район - точно до София Тех Парк, близо до The Mall, множество офис сгради и бъдеща метростанция.

Изберете своя нов дом тук!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Михаил Чобанов в "Обзор на седмицата" по NOVA TV (видео)

Михаил Чобанов, основател и собственик на BULGARIAN PROPERTIES, участва в обзора на събитията от седмицата в сутрешния блок на NOVA TV на 4.12.2022 г.

Той се включи от строителната площадка на един от най-мащабните жилищни проекти в София - Central Park, за да коментира жилищното строителство и развитието на имотния пазар през призмата на актуалните политически събития от седмицата....

05 Декември, 2022
Фирмени
Брокери на месец декември 2022 🏆

Остават броени дни до края на тази година, но преди да се отдадем изцяло на празничното настроение, бихме искали да ви представим резултатите от нашата работа и да обявим кои са победителите в последната месечна класация „Брокер на месеца“ за 2022 г.!

През изминалия месец имотният пазар усети известно охлаждане на интереса от страна на купувачите и една част от тях застанаха в пози...

02 Декември, 2022
Медиите за нас
Полина Стойкова и Магдалена Тошева за NOVA TV: Само за година жилищата в София са поскъпнали с 23%

До рекордни нива достигнаха офертите на пазара на имоти в столицата в края на годината, отчитат брокерите. Само за година жилищата в София са поскъпнали с 23%. А офертите са далеч по-високи от тези при предишния пик - през 2008 година.

В същото време заради инфлацията брокерите отчитат първи признаци на охлаждане и отдръпване на клиентите от пазара. Достигнат ли е пикът и накъде ще ...

25 Ноември, 2022
Медиите за нас
Колко достъпни са жилищата в София?

в София.

"Тези данни идват след отбелязаното забавяне на п...

23 Ноември, 2022

Изпратете запитване