България е най-добрата ваканционна дестинация, според британците

2019-06-11   |  profit.bg

Българският курорт Слънчев бряг предлага на британските туристи най-доброто съотношение качество-цена, докато континенталната част на Испания продължава да примамва посетители с плажове, култура и кухня.

Това пише британският таблоид The Sun, цитирайки национален доклад за пътуванията на жителите на Обединеното кралство. Изборът на почивка на тези места може да спести на туристите поне една трета от разходите, които ще са им необходими да посетят дестинация в еврозоната.

87% от анкетираните британци определят Испания като дестинацията с най-добра стойност за своите пари, според проучване на Post Office Travel Money.

Всяка година милиони британски туристи се отправят към слънчевата европейска нация заради комбинацията от невероятни плажове, уникална култура и средиземноморска кухня. Популярни са по-малко известни региони, като Уседа, разположен на 40 минути път с кола от Мадрид.

Но българският курортен град Слънчев бряг е истинският победител в класацията на най-добрите дестинации на база цена-качество за шеста поредна година, посочва The Sun. Достъпните цени и благоприятните валутни курсове в страната помагат да се повиши покупателната способност на британските туристи.

Португалското крайбрежие на Алгарве е на второ място в ранглистата, като цените там падат с над 16%. Порто е най-добрият залог за добра туристическа сделка в Западна Европа, като цените са с една трета по-ниски от тези в Лисабон.

Мармарис в Турция е третата най-евтина дестивация за британците, според тазгодишното проучване на Post Office Travel Money. Спадът в стойността на турската лира означава, че посетителите от Обединеното кралство ще получат около една трета повече лири за паунд, отколкото преди година.

Ваканционните резервации за периода от април до декември вече са 65% от общия им брой през последните години. Гърция предоставя на летовника още един популярен вариант, съперничещ на Испания, и това е остров Крит.

Столицата на Словакия - Братислава, е определена за деветия най-евтин град в Европа и е популярен избор за милениалите, като цените са с 44% по-ниски, отколкото в близката Виена.

Дестинациите с най-добро съотношение качество-цена за британците:

1. Слънчев бряг, България
2. Алгарве, Португалия
3. Мармарис, Турция
4. Майорка, Испания
5. Крит, Гръция
6. Бали, Индонезия
7. Братислава, Словакия

В същото време други популярни дестинации се наредиха на първите места в класацията най-лошо съотношение цена-качество. Дубай в Обединените арабски емирства е оценен като "дестинация с лоша стойност" от 72% от участниците в проучването.

След него се нареждат Скандинавия, Франция и Италия. Соренто и Ница са два от най-скъпите курорти. Карибските острови, САЩ, Мексико и Балеарските острови също са по-малко достъпни опции.

Дестинациите с най-лошо съотношение качество-цена за британците:
1. Дубай, ОАЕ
2. Скандинавия
3. Франция
4. Италия
5. Карибски басейн

Вижте топ офертите ни в района на Слънчев бряг

  Още новини

Сподели
AMur Residence - луксозна сграда на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение
Вижте още
Vitosha View - емблематичен комплекс в полите на Витоша
Витоша Вю е висок клас жилищен комплекс в кв. Кръстова вада в София. Съчетанието на модерна градска среда и непосредствена близост до Витоша създава усещане за дом, с комфорт и удобство, с бърза комуникация и красиви градини с много зеленина.
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Жилищата в Банско по 400 евро за кв. метър

Регистрират 3,4% ръст на продажбите през 2019 г.

Позитивна тенденция на пазара на имоти в зимния ни курорт Банско през последните две години, отчитат брокери. Цената на жилищата в курорта достигна 400 евро за кв. метър през първите девет месеца на годината. Тя е нараснала със 100 евро за кв. метър за периода 2017-2019 г., стана ясно на конференция в София, на която участваха водещи ...

06 Декември, 2019
Фирмени
BULGARIAN PROPERTIES взе участие в бизнес закуската на Imoti.net

На 04.12.2019 г. в Гранд хотел "София" се проведе заключителната за годината бизнес закуска, организирана от имотния портал imoti.net.

Над 150 представители на водещи агенции за недвижими имоти, строителни фирми, организации и местната власт дискутираха състоянието на имотния пазар в столицата и бъдещото развитие на града.Акцент в...

05 Декември, 2019
Медиите за нас
Тенденции на българския жилищен пазар

Пoвeчe cдeлки, цeни близки дo тeзи прeз 2018 г. Тoвa ca двaтa ocнoвни извoдa, кoитo прaвят брoкeритe нa нeдвижими имoти у нac. Прoдължaвa интeрecът към пoкупкaтa нa триcтaйни жилищa c рaзгънaтa зacтрoeнa плoщ нaд 90 кв.м. Клиeнтитe прoдължaвaт дa търcят прeдимнo нoвo cтрoитeлcтвo. Блaгoдaрeниe нa дoбрaтa инфрacтруктурa бързo ce прoдaвaт жилищa oт първичния пaзaр в зaпaднитe и чacт oт ceвeрнитe квa...

05 Декември, 2019
Медиите за нас
Жилищата в северните и западните райони на София стават все по-търсени

Все повече хора търсят жилища в северните и западните райони на София, отчетоха експерти по време на бизнес закуската на Imoti.net, която се проведе на 4 декември в столицата.

„Някои клиенти се насочват към по-крайни квартали, защото инфраструктурата в част от най-желаните райони не е привлекателна“, заяви Добромир Ганев, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти“.

05 Декември, 2019

Изпратете запитване