Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Магическият замък в София - хотел и музей на едно място

2014-04-17   |  www.stroitelstvo.info, 31.03.2014

В центъра на София, в непосредствена близост до хотел "Хемус", се намира първият у нас Магически замък - изграден по подобие на единствения "Магичен замък" в света - Magic Castle Hollywood. Очаква се сградата да бъде официално открита през май т.г.

Сградата е представлява комплекс от:
- 20 хотелски стаи
- Музей - кафе на партера
- Фоайе - което е старият хол от къщата на Мистер Сенко (изцяло реставриран)
- Худини клуб - музей със сцена за магични представления и малък театър.

Оригиналната къща на Мистер Сенко е била изградена 1954 г. - от същия архитект, който е проектирал Народната банка в София. Астор закупува къщата на Мистер Сенко в края на февруари 1989 г.

Изграденият сега хотел е строен около къщата на Сенко (крило отпред и крило отзад, плюс 3 етажа отгоре). Тоест холът, двете спални и мазето от къщата на Сенко са запазени изцяло и вградени в новата постройка.

Постройката е изградена с армиран бетон, тухли, гипскартонови стени (интериор), изолация 8 см. Плановете предвиждат следващата година да бъдат монтирани слънчеви батерии - целият покрив представлява тераса, където могат да се инсталират такива батерии.

Интериорът
Интериорът е класически. Идеята за хотелските стаи е да се предоставят всички съвременни удобства на клиента, без това да натежи на интериора. Цвeтовата гама е в меки неутрални цветове, мебелите са масивни - френски стил. След откриването стаите ще бъдат с имена на известни магове и част от декора ще е в този стил. Осветлението е предимно LED (насочено към стените), а останалата част са енергоспестяваши крушки (осветление).

Музеят
Сградата е почти готова, в момента се извършват довършителни работи към към клуб "Худини". Обзавеждане на музей, фоайе и клуб. За тази част от сградата фирмата инвеститор "Ред Касел" ЕООД получи кредит в размер от 300 000 лв. от Фонда за устойчиво развитие на София JESSICA.

Сумата ще бъде изразходвана за завършваща част от процеса на изграждане на Магическия замък, като акцентът е върху финансиране на дейностите, пряко свързани с насърчаване на развитието на културната инфраструктура. Предвиждат се: извършване на строително-ремонтни работи по новостроящите се обекти с включена музейна част, доставка на оборудване, закупуване на експонати на илюзионното изкуство, както и осигуряване в целия комплекс и на достъп за хора с увреждания.

Част от обзавеждането и обурудването на музейната част ще се донесе от САЩ - предоставено е от компания "Stage Tops USA" (това е компанията, която прави сцени на световно ниво за рок концерти, филми, телевизионни предавания, церемонията на Оскарите в Калифорния и за филмовия фестивал в Доха, Катар).

Вижте най-новите ни оферти от София


  Още новини

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Брокери на месец май 2024

Вижте кои са нашите шампиони – брокерите на месеца, които получават тази титла на база постигнатите резултати от предния месец.

А какъв месец беше само този април! Пореден динамичен месец за имотния пазар в цялата страна, както е видно от победителите в нашата класация.

Изнесените данни за първото тримесечие от различни източници и по различни показатели потвърдиха н...

02 Май, 2024
последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024

Изпратете запитване