Регионални новини

20.09.2012 80 евро на квадрат за магазин в метрото

Новинар, бр. 219, 20.09.12

Желаещите да въртят търговия в подлезите на втория лъч на метрото ще трябва да се бръкнат дълбоко, ако искат магазинът им да бъде в станциите „НДК” и „Европейски съюз”.

Столичният "Метрополитен" ще отдава търговските обекти в двете станции на цена от 80 евро на квадратен метър. Високите цени никак не са случайни, тъй като тези станции се намират на пъпа на столицата и са в близост до баровски квартали и тузарския търговски булевард „Витоша”. За сравнение обаче наемите в новооткритите молове в София са малко над 20 евро на квадратен метър, а тези по търговските улици – от 10 до 16 евро.

По-евтино ще излиза наемането на обектите в някоя от по-крайните станции, където цената е около 10 евро на квадрат. „Интересът към магазините в подлезите на втория метродиаметър е много голям. До няколко дни ще приключат тръжните процедури за всичките 36 обекта, а до момента няма сключени договори само за шест от тях”, похвали се шефът на метрото инж. Стоян Братоев. Празни засега остават големите помещения, но в останалите тече трескава подготовка за посрещането на първите клиенти.

В края на май градският парламент предостави на общинското дружество правото да стопанисва магазините в подлезите на подземната железница за период от 10 години. Средствата от наемите се използват за поддържането и охраната на станциите, като очакваните приходи, заедно с тези от реклама, са в размер на 4,5 млн. лв. годишно.

Все повече столичани избират да ползват бързата и удобна подземна железница. С около 120 000 е нараснал потокът от пътници с пускането на втория лъч на метрото, съобщи Братоев. Цифрата е ориентировъчна и ще излезем с официални данни в края на месеца, уточни той.

Разгледайте нашите оферти на магазини под наем и за продажба в София

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Бихме искали да се възползваме от възможността да благодарим отново на Виктор Вучелийски за ...
Току-що си купих апартамент в Банско от BULGARIAN PROPERTIES. Специални благодарности на г-н Сергей ...
Честит рожден ден! Купихме първия си имот с вас през 2005 г. и втория през 2009 година. Ако ...
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Последни Новини
Ипотечните кредити са рекордно евтини

02/Януари/2019
Труд, 29.12.18, с.6

Ипотечните кредити са рекордно евтини, сочат данните на БНБ. През ноември средният годишен процент на разходите (ГПР), който включва лихвите и всички такси и комисионни, по жилищните заеми в евро намаля до 4,22%, при 4,30% през октомври. Левовите ипотечни кредити за домакинствата са още по-евтини като средният ГПР е 3,59%.

През ноември се понижават лихвите и таксите и по потребител... прочети повече

Последни регионални новини
Откриват „Бронзовата къща”

22/Октомври/2018
https://fakti.bg

Работата по „Бронзовата къща” в центъра на София продължи над 10 години. Изграждането й беше завършено на 27 юни 2018 г., а официалното откриване е на 22 ноември. Жителите и гостите на столицата могат да се наслаждават на нея и когато е тъмно, тъй като от началото на септември е монтирано осветление. Реализацията на проекта беше по повод председателството на Съвета на ЕС в България и Австрия през ... прочети повече

Знаете ли, че?
Оптимистични прогнози за ски сезона

22/Октомври/2018
Лилия Чалева, dir.bg

Оптимистични са прогнозите на туристическия бранш за предстоящия зимен сезон, досегашните записвания за Пампорово и Банско показват ръст от 15- 20 процента в сравнение с миналогодишните резервации за същия период. Това заяви Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на тур... прочети повече