Регионални новини

20.09.2012 80 евро на квадрат за магазин в метрото

Новинар, бр. 219, 20.09.12

Желаещите да въртят търговия в подлезите на втория лъч на метрото ще трябва да се бръкнат дълбоко, ако искат магазинът им да бъде в станциите „НДК” и „Европейски съюз”.

Столичният "Метрополитен" ще отдава търговските обекти в двете станции на цена от 80 евро на квадратен метър. Високите цени никак не са случайни, тъй като тези станции се намират на пъпа на столицата и са в близост до баровски квартали и тузарския търговски булевард „Витоша”. За сравнение обаче наемите в новооткритите молове в София са малко над 20 евро на квадратен метър, а тези по търговските улици – от 10 до 16 евро.

По-евтино ще излиза наемането на обектите в някоя от по-крайните станции, където цената е около 10 евро на квадрат. „Интересът към магазините в подлезите на втория метродиаметър е много голям. До няколко дни ще приключат тръжните процедури за всичките 36 обекта, а до момента няма сключени договори само за шест от тях”, похвали се шефът на метрото инж. Стоян Братоев. Празни засега остават големите помещения, но в останалите тече трескава подготовка за посрещането на първите клиенти.

В края на май градският парламент предостави на общинското дружество правото да стопанисва магазините в подлезите на подземната железница за период от 10 години. Средствата от наемите се използват за поддържането и охраната на станциите, като очакваните приходи, заедно с тези от реклама, са в размер на 4,5 млн. лв. годишно.

Все повече столичани избират да ползват бързата и удобна подземна железница. С около 120 000 е нараснал потокът от пътници с пускането на втория лъч на метрото, съобщи Братоев. Цифрата е ориентировъчна и ще излезем с официални данни в края на месеца, уточни той.

Разгледайте нашите оферти на магазини под наем и за продажба в София

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Използвахме услугите на BULGARIAN PROPERTIES за продажбата на наш апартамент в Боровец. Бяхме ...
Благодаря на брокера Христо Несторов и на колегата адв. Влахов за проявената компетентност, бързина ...
Бих искал да благодаря на BULGARIAN PROPERTIES и особено на Сергей Пеловски за съдействието при ...
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Най-продаваният комплекс в София!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
Преди 98 години Варна официално е обявена за морски курорт

13/Юни/2019
actualno.com

На 10 юни 1921 година със специално Постановление № 21 на варненската управа, което през 1925 година е утвърдено и с Царски указ, морската ни столица официално е провъзгласена за „специален и свободен курортен град”.

Именно с това решение, варненската община получава правото да събира курортна такса и да сключва заеми за развитието на летовището.

Точно преди 98 годи... прочети повече

Последни регионални новини
91% от столичаните са доволни от това, че живеят в София

30/Май/2019
www.investor.bg, 28.05.2019

Обобщените резултати от проучване на „Визия за София“ показват, че 91% от софиянците изразяват висока удовлетвореност от това, че живеят в столицата, и въпреки проблемите и критичните точки 57% смятат, че като цяло градът се развива към по-добро място за живеене.

Гражданите са удовлетворени в най-голяма степен от търговската мрежа, възможностите за култура, образователните възможно... прочети повече

Знаете ли, че?
Имотите у нас - най-достъпни от 2015 г. насам

24/Април/2019
profit.bg

По всичко личи, че 2019 г. ще донесе дългоочакваното пазарно равновесие чрез баланс между търсене и предлагане при запазване на стабилни цени на имотите. Това ще удовлетвори незадоволеното търсене от предходните години и ще даде по-голяма увереност на пазарните участници да сключват сделки.
<... прочети повече