Регионални новини

04.04.2019 Oткриват една от най-мащабните изложби в рамките на Пловдив - Еврпейска столица на културата

Bnr.bg

Днес се открива една от най-мащабните изложби в рамките на Европейската столица на културата „Пловдив 2019“. Тя е озаглавена „Чуйте ни – артистичен интелект“ и включва над 80 произведения от колекциите на „Дойче телеком“ с участието на множество знакови фигури от артистичния свят на Централна и Източна Европа.

„Изложбата и колекциите ни имат за цел да покажат фокусиране върху Централна и Източна Европа“, каза кураторът на изложбата Райналд Шумахер в интервю за предаването „Хоризонт до обед“.

„Това са много важни гласове в европейското артистично пространство, които има нужда да бъдат чути. След падането на Желязната завеса артистите от Изтока станаха част от европейското артистично пространство, но много често и до днес те са подценявани. Важно е да се види какво правят“, обясни той.

Виктор Янков, който отговаря за международната дейност на „Пловдив 2019“, разказа: „С „Дойче телеком“ решихме да експериментираме, което беше голям риск за тях, като поставим изложбата на 6 различни места и тя да бъде сложена в контекста на пловдивския културен ландшафт – в старите къщи в Стария град. Смятам, че това ще остане и в тяхната, и в нашата история като подход“.

Янков посочи, че в библиотеката може да се наемат репродукции на картини: „Цялата колекция на „Телеком“ присъства като репродукции във фонда на библиотеката и хората могат да си ги вземат за по два месеца у тях“.

Кураторът на изложбата Натали Хойос отбеляза, че са били впечатлени от Стария град на Пловдив. „Старите къщи са необикновено артистични като вид, решихме, че това е мястото, където трябва да бъдат показани и нашите експонати“.

„Надявам се, че разполагането на нашите експонати в тези изложбени пространства в старите къщи ще може да допринесе за срещата между старото и новото и за преосмисляне на някои аспекти“, добави Шумахер.

„Съвременното изкуство не винаги е против традиционните движения, а просто отразява това, което се случва в обществото и имаме пространство за диалог“, каза Енцио Венцел – директор на „Гьоте Институт“. Той оцени високо сътрудничеството със Светлана Куюмджиева и Фондация "Пловдив 2019".

Работите на Правдолюб Иванов са част от колекцията на „Дойче телеком“. Според него подборът на изложбата е много добър и интересен.

„Изключително впечатляващо за мен е отношението на кураторите към Пловдив, който ще представи тяхната изложба, каза Веселина Сариева. „Пловдив 2019“ прави връзката между съвременното изкуство и града, добави тя.

Топ предложения за ново строителство гр. Пловдив

Вижте нашата богата селекция от имоти от района на Пловдив и самия град


  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Благодаря на BULGARIAN PROPERTIES и в частност на Даниел Стоичков за бързото отдаване под наем на ...
Бих искал да благодаря на Виктор Вучелийски и неговия екип за продажбата на нашия апартамент във ...
Благодаря на брокера Христо Несторов и адв. Влахов за компетентните консултации и отлично оформените ...
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Комплекс Академика в Студентски град до НСА - напреднало строителство, отлични цени!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Последни Новини
Имотната агенция на годината откри офис и в Бургас

14/Юни/2019
profit.bg

BULGARIAN PROPERTIES откри нов офис в Бургас, информираха от имотната агенция на годината за Profit.bg.

Това е част от стратегията на компанията за присъствие със собствени офиси във всички големи градове и курорти в страната.

Той се намира в модерна офис сграда в кв. Лазур с адрес: ул. Адам Мицкевич 5, вх. Б, ет. 2, офис 2.

Регионални мениджъри за Бур... прочети повече

Последни регионални новини
Oткриват една от най-мащабните изложби в рамките на Пловдив - Еврпейска столица на културата

04/Април/2019
Bnr.bg

Днес се открива една от най-мащабните изложби в рамките на Европейската столица на културата „Пловдив 2019“. Тя е озаглавена „Чуйте ни – артистичен интелект“ и включва над 80 произведения от колекциите на „Дойче телеком“ с участието на множество знакови фигури от артистичния свят на Централна и Източна Европа.

„Изложбата и колекциите ни имат за цел да покажат фокусиране върху Центра... прочети повече

Знаете ли, че?
Имотите у нас - най-достъпни от 2015 г. насам

24/Април/2019
profit.bg

По всичко личи, че 2019 г. ще донесе дългоочакваното пазарно равновесие чрез баланс между търсене и предлагане при запазване на стабилни цени на имотите. Това ще удовлетвори незадоволеното търсене от предходните години и ще даде по-голяма увереност на пазарните участници да сключват сделки.
<... прочети повече