Регионални новини

04.11.2013 Стартира развитието на най-големия ритейл парк в Южна България

24 часа, 04.11.13

Ритейл Парк Уест е разположен в западната част на град Пловдив между три ключови булеварда - „Пещерско шосе", „Свобода“ и „Копривщица“, и е заобиколен от три гъстонаселени жилищни района. Теренът е с площ 85 000 кв. м, а планираната обща търговска площ е над 43 000 кв. м, което го прави най-големия в Южна България.

Комплексът има изцяло изградена инфраструктура - електричество, газифициране, вода и канализация и улични платна, позволяващи подхода от основните булеварди непосредствено до всеки един от единадесетте парцела. Движението се регулира със светофари, изградени са паркови зони. Ритейл парковете придобиват все по-голяма популярност в България, като предлагат множество предимства. От една страна, те са практично решение за забързания начин на живот, като спестяват време на купувачите. От друга страна, е интересът на търговците да са част от подобен формат поради добрата локация, синергията с други допълващи магазини и атрактивни наемни нива.

Ритейл Парк Уест ще се оформи като основна урбанистична зона в западната половина, като цели удовлетворяване на широк кръг от потребителски нужди - пазаруване, услуги, отдих и развлечение. Основният микс на ритейл формата ще бъде съставен от хранителна верига, обзавеждане, бяла и черна техника, магазин от типа „направи си сам“. Голям е интересът от водещи световни компании участващи в подобен род форма ти, съобщиха от „Галака Пропърти Груп“ ООД, компанията, управляваща проекта.

Най-големият хранителен ритейлър в България и водеща верига за бяла и черна техника са вече част от него. В допълващия микс ще бъдат включени и магазини за дрехи, спортни стоки, детски стоки, аптека и дрогерия, книжарница, домашни потреби, мобилни оператори, банкови клонове и застрахователни представителства. Частта за отдих и развлечение предвижда разполагането на ресторанти, детски и спортни съоръжения, алеи за разходки и озеленени площи. Удобно паркиране в непосредствена близост до всеки търговски обект ще бъде осигурено за посетителите на Ритейл Парк Уест.

Освен живеещите на 10 минути шофиране 250 000 души Ритейл Парк Уест има амбициите да обслужва още 107 000 човека, живеещи в града и в съседните общини в посока запад и север, които стигат до мястото в рамките на 20 минути шофиране. „Галакси Пропърти Груп“ предоставя гъвкави схеми на развитие - закупуване на парцели, продажба на парцели с търговски обекти, изградени по конкретно задание, и изграждане на търговските площи по конкретно задание и отдаването им дългосрочно под наем. За постигане на оптимално качество на обекта от компанията планират инициативи за професионална поддръжка на комплекса, охрана, почистване, поддръжка на улично осветление, зелени площи, указателни табели, пътни знаци и маркировка.

Разгледайте нашите имоти за продажба и под наем в Пловдив

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Наскоро купих къща в Банско за да прекарвам симната си почивка на това великолепно място. Въпреки че ...
Аз и моята съпруга бихме искали да изкажем специални благодарности на Ива от офиса на BULGARIAN ...
Много съм щастлива, че избрах BULGARIAN PROPERTIES при търсенето на апартамент за мен. Получих ...
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Най-продаваният комплекс в София!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Последни Новини
Продават се: 555 апартамента на цени от 620 евро/кв. м

11/Март/2019
profit.bg

Имотите в Пловдив, който е Европейска столица на културата за 2019 г., поскъпнаха с 14% през миналата година, с което се наредиха на челно място по ръст сред големите градове в страната.

Близостта до София, както и доста по-ниските цени на жилищата в Пловдив, донесоха една нова тенденция през последните месеци – все повече столичани закупуват второ жилище там.

Ето за... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Бижу за $4 млн. в Бояна! "Ню Йорк таймс" на лов за къщи из България

01/Март/2019
trafficnews.bg

В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а купувачите от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел.

Като взима за отправна точка на публикацията си луксо... прочети повече