Регионални новини

06.11.2012 Във Велико Търново най-достъпни са панелките в Чолаковци

Монитор, 05.11.12

Панелните апартаменти в крайния квартал Чолаковци са най-евтините във Велико Търново. Причината за това освен отдалечеността на квартала е и недобрата му инфраструктура. До него отиват ограничен брой автобуси, които през почивните дни са силно разредени. Освен това в някои от жилищните блокове в Чолаковци има много общински жилища, заселени от ромски семейства, пуснати тук срещу символичен наем. Компанията на шумните роми също е сред причините хората да не желаят да си купуват жилище тук.

Цените на двустайните стари панелки в отдалечения квартал са около трийсетина хиляди лева, а гарсониера, продавана директно от купувач без посредник, може да се намери и за 20 хил. лв. Ново строителство в този квартал няма. За сравнение в друг от крайните търновски квартали - Зона В, който обаче е с добра инфраструктура и редовни автобуси, цената на двустаен апартамент от 58 кв. м е 40 хил. лв.

Най-скъпи продължават да бъдат апартаментите ново строителство в центъра на града. През тази година се забелязва увеличение на цените на жилищата в кварталите „Картала” и „Акация”. Ателие от 40 кв. м в „Картала” се търгува за 15 хил. евро, а апартамент от 75 кв. м в същия квартал се продава за 40 хил. евро.

Сред най-високите оферти на търновските агенции за недвижими имоти са тристаен апартамент в района до стадион “Ивайло”, на 300 м от центъра на града, който се предлага за 40 хил. евро, както и 130 квадрата апартамент в центъра с две спални, кухня, газифициран, за 45 хил. евро.

Брокерите от агенциите за недвижими имоти във Велико Търново обясняват, че макар и през тази година от пролетта да има известно леко оживление на пазара на жилища, все още предлагането надхвърля многократно търсенето. Това е и причината клиентите да предявяват сериозни претенции към бъдещото си жилище и да оказват натиск за сваляне на цената. В момента цената на новото строителство от 1000 лв. на кв. м, която бе достигната преди кризата, сега е около 900 лв., а в много от случаите затъналите в дългове строителни предприемачи свалят цената и под 900 лв. на кв. м. Онези, които имат възможност, засега задържат тези цени, тъй като са уверени, че през пролетта на 2013 г. цените на апартаментите отново ще тръгнат нагоре.

Разгледайте нашите оферти на недвижими имоти в района на Велико Търново

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Разглеждам офертите на сайта на Bulgarian Properties през последните 8 години и когато дойде ...
Бих искала да благодаря на директора на офис Южно Черноморие Динко Славов и на неговия екип. Г-н ...
Сделката се състоя! Благодаря на Bulgarian Properties! Отделно бих искал да изразя благодарността ...
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Последни Новини
Пет интересни факта за Банско - най-добрият ски курорт у нас

25/Март/2019
profit.bg

Българският ски курорт Банско напоследък не излиза от световните класации.

През ноември миналата година той беше обявен за най-добрата бюджетна дестинация за ски туризъм от британската компания за финансови и застрахователни услуги, предназначени за туристи, Post Office Travel Money.

През 2017 г. британкото издание Daily Mirror нареди пиринското градче на седмо място ... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Инж. Николай Чомаковски, изп. директор на "Пайп Систем" АД и член на УС на КСБ: Бих искал "Пайп Систем" да се отличава като добър строител с име на пазара

28/Януари/2019
в. Строител, 25.01.2019, стр.13

Инж. Чомаковски, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

За нас е чест да бъдем носител на сребърната награда за постигнати добри резултати през 2017 г. в изпълнението на строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехни... прочети повече