Във Велико Търново най-достъпни са панелките в Чолаковци

2012-11-06   |  Монитор, 05.11.12

Панелните апартаменти в крайния квартал Чолаковци са най-евтините във Велико Търново. Причината за това освен отдалечеността на квартала е и недобрата му инфраструктура. До него отиват ограничен брой автобуси, които през почивните дни са силно разредени. Освен това в някои от жилищните блокове в Чолаковци има много общински жилища, заселени от ромски семейства, пуснати тук срещу символичен наем. Компанията на шумните роми също е сред причините хората да не желаят да си купуват жилище тук.

Цените на двустайните стари панелки в отдалечения квартал са около трийсетина хиляди лева, а гарсониера, продавана директно от купувач без посредник, може да се намери и за 20 хил. лв. Ново строителство в този квартал няма. За сравнение в друг от крайните търновски квартали - Зона В, който обаче е с добра инфраструктура и редовни автобуси, цената на двустаен апартамент от 58 кв. м е 40 хил. лв.

Най-скъпи продължават да бъдат апартаментите ново строителство в центъра на града. През тази година се забелязва увеличение на цените на жилищата в кварталите „Картала” и „Акация”. Ателие от 40 кв. м в „Картала” се търгува за 15 хил. евро, а апартамент от 75 кв. м в същия квартал се продава за 40 хил. евро.

Сред най-високите оферти на търновските агенции за недвижими имоти са тристаен апартамент в района до стадион “Ивайло”, на 300 м от центъра на града, който се предлага за 40 хил. евро, както и 130 квадрата апартамент в центъра с две спални, кухня, газифициран, за 45 хил. евро.

Брокерите от агенциите за недвижими имоти във Велико Търново обясняват, че макар и през тази година от пролетта да има известно леко оживление на пазара на жилища, все още предлагането надхвърля многократно търсенето. Това е и причината клиентите да предявяват сериозни претенции към бъдещото си жилище и да оказват натиск за сваляне на цената. В момента цената на новото строителство от 1000 лв. на кв. м, която бе достигната преди кризата, сега е около 900 лв., а в много от случаите затъналите в дългове строителни предприемачи свалят цената и под 900 лв. на кв. м. Онези, които имат възможност, засега задържат тези цени, тъй като са уверени, че през пролетта на 2013 г. цените на апартаментите отново ще тръгнат нагоре.

Разгледайте нашите оферти на недвижими имоти в района на Велико Търново

  Още новини

Споделете
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

Последни регионални новини
Фестивал Arbanassi Summer Music

От 21 до 28 юли 2019 г. ни очаква десетото юбилейно издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music.

Фестивалната седмица включва четири концерта в църквите-музеи „Св. Георги“ (21 и 28 юли) и „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ (23 и 25 юли) в Арбанаси. Концертите са с начален час 19,30.
Домакин и организатор на фестивала е Регионален Исторически Музей... прочети повече

17 Юли, 2019
Последни регионални новини
Приключенски фестивал в Боровец на 20 и 21 юли

На 20 и 21 юли Боровец ще бъде сцена на нов фестивал с планински приключения. Всеки, който иска да предизвика себе си, да се наслади на любимите си планински спортове и забавления или да опита нещо ново, е добре дошъл, казаха организаторите.

Желаещите ги очакват полети с балони, разнообразни турове за планинско колоездене и скално катерене, забавления за деца, състезания и игри за ц... прочети повече

17 Юли, 2019
Последни регионални новини
Лятно кино в парка

“Лятно кино в парка” е инициатива за прожекции на европейско кино на открито, в различни паркове и зелени зони на Пловдив.

Лятно кино в парка 2019 (10 – 28 юли)

И през 2019 г. паркове и зелени зони в града се превръщат в киносалони на открито с богата програма от европейски и български филми с вход свободен.

Програма:

11.07 Споде... прочети повече

17 Юли, 2019
Последни регионални новини
Сериозен ръст на цените на имотите във Велико Търново

Българи зад граница и млади семейства от района на Велико Търново купуват активно къщи и апартаменти в Старопрестолния град. Резултатът от това е сериозен ръст на цените на имотите в региона, който пък води след себе си бум на новото строителство. Разказват кореспондентите ни от региона.

Жилища и къщи във Велико Търново поскъпнаха през последната година, отчитат от агенциите за недв... прочети повече

16 Юли, 2019