Регионални новини

26.07.2016 Първата метростанция с топла връзка с мол

http://fakti.bg

Метростанция „Витоша” е първата, която разполага с топла връзка с търговски център. Тя беше открита днес на официална церемония, на която присъстваха премиера Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова и министри.

„До момента имаме над 40 км подземен релсов път с 35 метростанции. От днес още над 20 000 софиянци ще ползват най-удобния, най-екологичен и бърз градски транспорт. Очакваме спестените вредни емисии да бъдат 75 000 тона годишно”, каза кметът на столицата.

Премиерът Борисов припомни, че „1.3 км. струва 21 млн. EUR. По трънския курс са 42 млн. лв. Под 80 млн. EUR километър няма. Обикновено са около 100 млн. EUR”.

До един месец ще бъде пусната и GSM връзката до новата метростанция. „Есента или най-късно до края на годината ще бъде пусната и GSM връзката от станция „Младост 1” до „Бизнес парк София” и „Летище София”. Това е проблем на операторите, които сами си изграждат системата. Имаме договор с тях и вече работят по покритието. На тях също им трябва Акт 16 и едва след това могат да искат разрешение за монтаж”, каза за Факти.бг инж. Стоян Братоев, шеф на „Метрополитен”.

Метростанция „Витоша” е изградена по „милански” метод на две нива с дължина 171 метра, ширина – 18 метра и височина 10.75 метра На първо подземно ниво са разположени вестибюлите и подлезите. На второто ниво се намират пероните и техническите помещения. Откъм ул. „Сребърна” има 4 входа, а откъм ул. „Филип Кутев” – 2 входа. Цветово е решена в зелен цвят, за да е естествено продължение към планината „Витоша”. Настилките са от гранитни плочи, а облицовките на стените са комбинация от гранит плюс гранитогрес.

С пълна сила върви изграждането на третия лъч от метрото. „Продължаваме с новите 7 станции, което са нови 7 километра, а до края на годината очаквам да започнем и останалите 5 метростанции, които са заложени в първия проект финансиран от ЕК в новия програмен период, заедно с 20 метровлакове, които са вече поръчани”, каза кметът Фандъкова.

Вижте нашите оферти за продажба до метро

Вижте нашите оферти под наем до метро


  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Искам да благодаря на брокера на BULGARIAN PROPERTIES Сергей Пеловски. Той ни помогна да продадем ...
Избрах БП от много други компании основно заради смислената и подробна информация за имоти. Писах на ...
Благодаря на Bulgarian Properties за предоставените услуги. Вашият брокер Христо беше изключително ...
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Най-продаваният комплекс в София!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Последни Новини
Жилищата в София стават по-достъпни

08/Март/2019
Катерина Ковачева, вестник Труд

Жилищата в София стават все по-достъпни за купувачите. За покупката на един квадратен метър от апартамент в столицата през последното тримесечие на 2018 г. са необходими 1,42 средни за града заплати, показват изчисления на брокери на имоти. Това е по-малко спрямо нивата от 1,45-1,47 заплати за квадрат в предходните тримесечия на 2018 г. Това означава, че имотите в София са станали по-достъпни в ср... прочети повече

Последни регионални новини
София е домакин на международния форум Innovation Explorer

21/Февруари/2019
http://bnr.bg

София е домакин на петото издание на международния форум за иновации Innovation Explorer. Тази година темата на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал Black Mirror и модерната философия на Ювал Ноа Харари.

Участниците тази година предизвикват силен интерес! Сред тях е и шпионинът от ЦРУ Робърт Беър, който ще говори за иновациите и технологиите в света на разузнаването.... прочети повече

Знаете ли, че?
Това е имотът бижу за $4 милиона в Бояна, който очарова Ню Йорк таймс

05/Март/2019
flagman.bg

Едно от най-реномираните издания в САЩ, а и по света - "Ню Йорк таймс" обръща внимание на ръста на цените на недвижимите имоти в България. В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а к... прочети повече