Регионални новини

05.04.2016 Всеки десети купувач във Варна търси лукс

Монитор, 04.04.16

Всеки десети купувач във Врана търси лукс имот. Това са предимно богати хора - бизнесмени и успешни мениджъри, като край морето купуват не само варненци, но и хора с възможности от други райони на страната - от Шумен, Русе, Добрич, Търговище. Част от купувачите на луксозно строителство по морето пък са руснаци. Това коментира Добромир Ганев, шеф на „Форос". Истинските луксозни предложения на жилища край морето не са много, като голяма част от пазара във Варна е с предимно надценени имоти.

Обикновено продавачът определя цената на имота според квадратурата, като например може да поиска за едно голямо жилище с площ от 600 кв. м - 600 хиляди евро. Но в същото време имотът може вече да е остарял или пък да има недостатъци, които силно го обезценяват. Според специалиста едно луксозно жилище трябва да отговаря на много стандарти, като се започне от квартала, достъпа до имота, съседите, комуникациите, качеството на строителството, красива фасада, големи обеми - над обичайните стандарти, добре уредени общи части, басейни, гаражи и паркоместа, транспортни връзки и близост до парк, море, магазини. Затова и имотът трябва да се огледа и консултира със специалист като купувачът, който ще даде една торба пари, да направи информиран избор, съветва Ганев.

Според него богатите хора предпочитат да си купят парцел и да си построят новия дом. Освен в центъра луксозните предложения на пазара са още в Гръцката махала на Варна, в района на „Бриз"-овете, Морската градина, „Чайка", както и курортните зони близо до града. Едно от най-скъпарските предложения е за елитен мезонет с площ от 383 кв. м в бутикова 4-етажна сграда в сърцето на Морската градина. Само една оферта и близо до милион евро и тя е за имот от 650 кв. м в същия район.

Вижте нашите оферти за продажба и под наем във Варна


  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Наскоро отдадохме под наем два апартамента в гр. София. Благодарение на експедитивността, ...
Споделям изключително позитивно и приятно изживяване с Bulgarian Properties и нашият брокер Стефан ...
Невероятен екип - много съм доволен! Професионалисти! ...
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Последни Новини
Продават се: 555 апартамента на цени от 620 евро/кв. м

11/Март/2019
profit.bg

Имотите в Пловдив, който е Европейска столица на културата за 2019 г., поскъпнаха с 14% през миналата година, с което се наредиха на челно място по ръст сред големите градове в страната.

Близостта до София, както и доста по-ниските цени на жилищата в Пловдив, донесоха една нова тенденция през последните месеци – все повече столичани закупуват второ жилище там.

Ето за... прочети повече

Последни регионални новини
На 3 март варненци могат да се включат в българската история по нетрадиционен начин

22/Февруари/2019
https://www.moreto.net

Фото ателие "Сподели историята" ще се състои във Военноморския музей навръх 3 март - Деня на Освобождението.

От 11 часа, в специална дигитална среда посетителите на музея ще могат да застанат редом и да се снимат до исторически личности като цар Борис III, Никола Вапцаров, морския капитан Васил Филев, офицери от щаба на флота. Или пък да се пренесат назад във времето на палубата на ... прочети повече

Знаете ли, че?
Най-хубавите ни вина сега са в 13-те изби на Сакар

29/Януари/2019
https://trip.dir.bg

Климатът във винарския район Сакар е средиземноморски. Още по-тънките спецове по благородните напитки го сравняват с времето по крайбрежието на Рона, където се ражда може би най-хубавото грозде в света. Сакарското не му отстъпва, понеже слънцето го грее над 2000 часа годишно, което е рекорд за страна... прочети повече