Регионални новини

03.07.2012 Приключи грубият строеж на "Парадайз център"

Наталия Димитрова, Строителство градът, бр.26, 02.07.12, с.21

Със 190 хил. кв.м разгъната застроена площ и приблизителна инвестиция от 150 милиона евро сградата ще бъде без аналог в Европа.

С обичая "аския", или "викане от билото на покрива", на 23 юни бе отбелязано приключването на грубия строеж на "Парадайз център". По време на изпълнението на ритуала бяха произнесени благословии за здраве и благополучие от един от майсторите на градежа, беше скован и вдигнат дървен кръст, окичен с венец, цветя и дарове, последван от ритуално даряване на всички, участвали в изливането на последната плоча.

Лайфстайл
"Парадайз център", първият лайфстайл център в София и най-големият от моловете в България със своите 190 хил. кв.м разгъната застроена площ и приблизителна инвестиция от 150 милиона евро, ще бъде сграда без аналог в Европа, казва инвеститорът, българското дружество с международен капитал "Булфелд". Средствата са осигурени със заем от Уникредит Булбанк и собствен капитал.

Откриване
"Парадайз център" ще отвори в края на 2012 г. и ще предлага 80 000 кв.м търговски площи и 25 000 кв.м забавления и атракции. Инвеститорите отдават голямо значение на дизайна. Ще има външни и вътрешни фонтани и водни арки, много светлина, атриуми с различен дизайн и т.н. Проектът е дело на международната RTKL в съдружие с местните "Проарх" и "Планинг".

Човек и природа
Търговският център ще бъде най-новото и модерно място за пазаруване, срещи, спорт и развлечения, което се намира до един от престижните райони в столицата – "Лозенец", в близост до Южния парк и зоологическата градина. Проектът е с изключителната гледка към Витоша и с отлична комуникация към всяка част на града. Освен традиционните огромен супермаркет, магазини и заведения молът ще предлага атракции като увеселителен парк на покрива с виенско колело, влакче на ужасите и т.н. Ще има целогодишна ледена пързалка, 14 киносалона от веригата "Синема сити", 4000 кв.м фитнес център с басейн на варненската "Ориндж фитнес". Супермаркетът ще е "Карфур Планет" - високият клас на веригата, единственият за България засега, над 240 магазина, кафенета, ресторанти, заведения за бързо хранене, център за забавления и детски център.
Основната идея в концепцията е синергията между човека и природата, която е въплътена както в логото на проекта, така и във всеки детайл от сградата.


Разгледайте всички наши търговски имоти в София за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
Бихме искали да благодарим на Виктор Вучелийски за това, че ни помогна да закупим втори апартамент в ...
Силно препоръчвам услугите на Bulgarian Properties в лицето на Стойчо Бугов (брокер), който беше ...
По-рано през годината се свързах с няколко агента недвижими имоти по отношение на продажбата на моя ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Вижте най-добрите оферти от Банско, Боровец и Пампорово!
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Страната ни е 14-а в света по поскъпване на жилищата

10/Декември/2018
Христо Николов, 24 часа, бр.338, 10.12.18, с.10

Охлаждането на имотния пазар у нас продължава и през третото тримесечие на 2018 г., а средният ръст на цените е 7,5% на годишна база. С него страната ни се подрежда на 14-о място по поскъпване в света според глобалния индекс на Knight Frank, който следи имотните пазари на 57 държави.

Индексът показва, че на 6-месеч-на база средното нарастване на цените у нас е 3,8%, а спрямо три ме... прочети повече

Последни регионални новини
Откриват „Бронзовата къща”

22/Октомври/2018
https://fakti.bg

Работата по „Бронзовата къща” в центъра на София продължи над 10 години. Изграждането й беше завършено на 27 юни 2018 г., а официалното откриване е на 22 ноември. Жителите и гостите на столицата могат да се наслаждават на нея и когато е тъмно, тъй като от началото на септември е монтирано осветление. Реализацията на проекта беше по повод председателството на Съвета на ЕС в България и Австрия през ... прочети повече

Знаете ли, че?
До 5 години ще имаме пълна информация за всеки имот

16/Ноември/2018
fakti.bg

До 5 години специализирани карти към кадастъра ще дават абсолютно всяка информация за имота. Те са необходими най-вече за планирането на различните видове зони и инвестиционни намерения и ще съдържат информация за строежи, съоръжения, сервитути, подземна и надземна инженерна инфраструктура, водни изт... прочети повече