Регионални новини

03.07.2012 Приключи грубият строеж на "Парадайз център"

Наталия Димитрова, Строителство градът, бр.26, 02.07.12, с.21

Със 190 хил. кв.м разгъната застроена площ и приблизителна инвестиция от 150 милиона евро сградата ще бъде без аналог в Европа.

С обичая "аския", или "викане от билото на покрива", на 23 юни бе отбелязано приключването на грубия строеж на "Парадайз център". По време на изпълнението на ритуала бяха произнесени благословии за здраве и благополучие от един от майсторите на градежа, беше скован и вдигнат дървен кръст, окичен с венец, цветя и дарове, последван от ритуално даряване на всички, участвали в изливането на последната плоча.

Лайфстайл
"Парадайз център", първият лайфстайл център в София и най-големият от моловете в България със своите 190 хил. кв.м разгъната застроена площ и приблизителна инвестиция от 150 милиона евро, ще бъде сграда без аналог в Европа, казва инвеститорът, българското дружество с международен капитал "Булфелд". Средствата са осигурени със заем от Уникредит Булбанк и собствен капитал.

Откриване
"Парадайз център" ще отвори в края на 2012 г. и ще предлага 80 000 кв.м търговски площи и 25 000 кв.м забавления и атракции. Инвеститорите отдават голямо значение на дизайна. Ще има външни и вътрешни фонтани и водни арки, много светлина, атриуми с различен дизайн и т.н. Проектът е дело на международната RTKL в съдружие с местните "Проарх" и "Планинг".

Човек и природа
Търговският център ще бъде най-новото и модерно място за пазаруване, срещи, спорт и развлечения, което се намира до един от престижните райони в столицата – "Лозенец", в близост до Южния парк и зоологическата градина. Проектът е с изключителната гледка към Витоша и с отлична комуникация към всяка част на града. Освен традиционните огромен супермаркет, магазини и заведения молът ще предлага атракции като увеселителен парк на покрива с виенско колело, влакче на ужасите и т.н. Ще има целогодишна ледена пързалка, 14 киносалона от веригата "Синема сити", 4000 кв.м фитнес център с басейн на варненската "Ориндж фитнес". Супермаркетът ще е "Карфур Планет" - високият клас на веригата, единственият за България засега, над 240 магазина, кафенета, ресторанти, заведения за бързо хранене, център за забавления и детски център.
Основната идея в концепцията е синергията между човека и природата, която е въплътена както в логото на проекта, така и във всеки детайл от сградата.


Разгледайте всички наши търговски имоти в София за продажба и под наем

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Бих искала да благодаря на Богдан Тончев за неговата точност и коректност и умело посредничество ...
Бихме искали да благодарим на Ива Атанасова и Петър от BULGARIAN PROPERTIES. Дойдохме в България да ...
Закупихме имот на Южното Черноморие със съдействието на брокер Иван Кунев и сме изключително доволни ...
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Най-предпочитаният планински курорт от българските купувачи! Вижте нашите топ оферти
Луксозен комплекс на ул. Мур до бул. България
Нашият екип от опитни юристи може да ви консултира по всякакви правни казуси
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
Квартал "Витоша" е най-предпочитан

05/Март/2019
Труд, 05.03.2019, с. 21

Най-много закупени жилища в края на 2018 г. има в софийския квартал Витоша. Останалите популярни за покупка квартали в София са Кръстова вада, Студентски град, Манастирски ливади и Връбница 2.

За апартамент в кварталите Витоша и Връбница 2 ще трябва да платите 960 евро/ кв.м, в Студентски град - 1070 евро, в Младост 4-1080 евро, в Манастирски ливади - 1010 евро, а в Кръстова вада - ... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Бижу за $4 млн. в Бояна! "Ню Йорк таймс" на лов за къщи из България

01/Март/2019
trafficnews.bg

В обширен обзор по темата, озаглавен: "На лов за къщи в България", авторите отбелязват, че новото строителство у нас се развива благодарение на ниските лихви, а купувачите от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел.

Като взима за отправна точка на публикацията си луксо... прочети повече