Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Изграждането на офис сгради се събужда

2015-06-15   |  Преса, бр. 160, 15.06.15

Строителството на бизнес центрове се събужда. Това показват данните на Националния статистически институт и на консултантски компании.През първото тримесечие на 2015 г. започна реалното изграждане на 18 офис и административни сгради с обща разгъната площ 38 964 кв. метра. Това е близо 4 пъти по-голяма квадратура от тази на стартиралите бизнес обекти за периода януари-март 2014 г. (9888 кв. м).

Информацията е на националната статистика.Двигатели на възраждането са София и Варна - новите билдинги там заемат 77% от общата квадратура в страната.Започнатото строителство се смята за най-точния измерител на динамиката на пазара за разлика от разрешенията за строеж. Показателят засича само обекти, за които е открита строителна площадка. Докато разрешението не означава, че обектът ще бъде започнат веднага.

Проучване на компанията за бизнес имоти „Фортън“ също показва раздвижване при инвестициите в офис сектора. От началото на годината до началото на юни е подновена работата по 66 000 кв. м бизнес площи. Размразени са три големи проекта в София - „Сити тауър“ на площад „Македония“, SPS tower на бул. „България“ и комплексът Blu offices на бул. „Брюксел“, недалеч от летище София.Според консултантите строителството на бизнес сгради се възражда в отговор на растящото търсене.

В момента заявките от страна на потенциални наематели са за 100 000 кв. метра, което е ръст с 40% спрямо същия период на м.г. Най-активни на пазара са фирмите от информационните технологии и аутсорсинг услугите (центровете за изнесени услуги).

Разгледайте офиси за продажба и под наем
  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване