Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилище в Бояна - кварталът на аристократи и държавници

2019-08-06   |  profit.bg

Качествена среда на живот - това искат от бъдещия си дом търсещите жилище за покупка в София.

Показатели, като зеленина, детски площадки и зони за отдих, вече са сред приоритетите на бъдещите собственици, сочат данните на имотната агенция на годината BULGARIAN PROPERTIES.

В комбинация с близостта на планината и по-чист въздух, столичният квартал Бояна изглежда като мечтаната среда за живот не само за търсещите собствено жилище, но и за купувачите с инвестиционни намерения - районът обещава по-високи наемни нива и по-голяма устойчивост на инвестицията.

Бояна - домът на аристократите

Днес Бояна е квартал на София, разположен на около 7 км южно от центъра на града, над мъглите на Софийското поле и сред чистия планински въздух на Витоша.

В миналото това е извънградската резиденция на севастократор Калоян и мястото, на което живее аристокрацията на Втората българска държава.

В Боянаднес живеят висшите държавници на страната - президентът и премиерът. Тук се намира и Националният исторически музей.

Районът е със сериозна притегателна сила за туристите заради Боянската църква - е един от културните символи на България и част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

На 5 км от центъра на квартала пък е разположен Боянският водопад - една от природните забележителности на София. Той е най-големият на територията на Витоша.

Съвременен дом в Бояна

Сега можете да откриете новия си дом в полите на Витоша, в близост до резиденция Бояна.

Сградата, предлагана от BULGARIAN PROPERTIES без комисионна за купувачите, се очаква да получи Акт 16 в края на октомври тази година.

Тя е на четири етажа и предлага на обитателите си гледки към планината и избор от налични апартаменти с една, две или три спални.

Цените на имотите са от 971 евро на квадратен метър за тристаен апартамент на първи етаж, посочват от агенцията.

В цената е включено довършване до ключ - настилки, латекс, оборудвани бани, като жилищата са готови за обзавеждане и скорошно нанасяне.

Кварталът е застроен предимно с масивни къщи с поддържани дворове, а в близост ще откриете държавни и частни училища, детски градини, кафенета и ресторанти, супермаркети, аптеки.

Районът се отличава с лесен достъп до главни пътни артерии - бул. Цар Борис III и Околовръстен път.

Вижте още за сградата и предлаганите жилища в нея тук

Вижте още във видеото:



  Още новини

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Брокери на месец май 2024

Вижте кои са нашите шампиони – брокерите на месеца, които получават тази титла на база постигнатите резултати от предния месец.

А какъв месец беше само този април! Пореден динамичен месец за имотния пазар в цялата страна, както е видно от победителите в нашата класация.

Изнесените данни за първото тримесечие от различни източници и по различни показатели потвърдиха н...

02 Май, 2024
последни новини
Ръстът на цените на жилищата в Пловдив, Варна и Бургас се забавя (видео)

След бързо нарастване на цените на жилищата в тези градове, наблюдаваме леко забавяне на темповете на растеж с между 2 и 5 процентни пункта в сравнение с тези от края на миналата година.

Най-бързо продължават да нарастват цените във Варна, където ръстовете се ускориха едва след средата на 2022 г. и към момента остават на нива близо до 20%, докато в Пловдив и Бургас отчитаме годишн...

24 Април, 2024
Медиите за нас
Жилищният пазар в София се ускорява

Средната цена на закупените през първото тримесечие на 2024 г. жилища в София е 1650 евро/кв. м при 1545 евро/кв. м в началото на 2023 г. Така годишният ръст на цените в столицата се ускорява номинално до 6,8 на сто след забавяне в края на 2023 г. Това показват данните на компанията за недвижими имоти "Бългериън пропъртис".

Средната обща цена на закупените апартаменти остава на нив...

23 Април, 2024
Фирмени
Жилищният пазар в София в началото на 2024 г. - анализ на BULGARIAN PROPERTIES

2024 г. стартира с динамичен имотен пазар и тази активност се запази през цялото първо тримесечие, превръщайки го в едно от най-силните тримесечия в историята на жилищния пазар. Това беше потвърдено и от данните на Агенцията по вписванията, които показаха ръст на обема продажби във водещите градски пазари.

През тази година пазарът превключи на по-висока скорост. Това ...

18 Април, 2024

Изпратете запитване