Полина Стойкова в предаването "Икономика и Бизнес" по Канал 3 (видео)

2019-02-04   |  Канал 3 TV - Икономика и Бизнес

Материал: Канал 3 TV

Изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова за тенденциите на пазара на имоти и кога е най-изгодно да се купи имот през 2019 година. Вижте разговора в предаването "Икономика и Бизнес" по Канал 3 с водещ Димитър Драганов:

Купувачите на имоти ще имат предимство пред продавачите най-вероятно след средата на 2019 година. Това заяви в предаването „Икономика и бизнес” изпълнителният директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова. По думите й очакванията в сектора са, че предстои увеличаване на предлагането на жилища, което да превищи търсенето.

„До средата на тази година все още преимуществото ще е на страната на продавачите, т.е. ще има малко повече търсене отколкото предлагане, след това вече може би купувачите ще започнат да имат предимство, да избират, да имат време за по-детайлно взимане на решение и да имат по-голяма сила при преговорите”, коментира Стойкова. Според нея не се очаква сериозно поскъпване на имотите в София и големите градове в страната през 2019 година, а пазарът на имоти е далеч от пресищане с предлагани за продажба жилища.

„Прогнозата ни е в следващите 1-2 години цените да се запазят в нива, които са сходни с настоящите. Ако стигне до повишаване с 2-3% това вече е в рамките на статистическата грешка и на инфлацията”, посочи Стойкова.

По отношение на лихвите по кредитите, тя коментира, че в последно време офертите на банките са на нива, близки до европейските.

„Ние сме достигнали до най-ниските нива на лихвени проценти по кредитите и те са съпоставими с тези в Европа. Сред последните оферти на банките имаше и такива за 2.8% лихва за ипотечни кредити”, каза още изпълнителният директор на Bulgarian properties.

Полина Стойкова допълни, че жилищата в новопостроените сгради, които достигат акт 15 или 16 са разпродадени на 90 или дори на 100%. По думите й около 90% от сделките за имоти се сключват на зелено.

Вижте видеото по Канал 3:Вижте Модера Резидънс - топ затворен комплекс със собствен парк

Разгледайте новия мащабен проект в централен район на София

Вижте най-изгодните цени за жилища с Акт 16 в ж.к. Люлин 2

Вижте нашите топ имоти ново строителство в София


  Още новини

Сподели
AMur Residence - луксозна сграда на ул. Мур, до бул. България
AMur Residence материализирала идеята за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение
Вижте още
Изгодни имоти в Банско - най-добрите предложения само при нас!
Видяхте ли цените в Банско! Обзаведени студиа от 10 000 евро! Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който работи целогодишно. За собствено ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Още Новини

Медиите за нас
Банско се връща на имотната писта

Пазарът на недвижими имоти в Банско започна да се възстановява от срива през 2012 г. От две-три години сделките в най-големия български ски курорт се увеличават като брой, пазарът е оживен, преобладават български купувачи. Вече се наблюдава и ръст в средните цени, които бяха паднали до нива от около 350 евро на кв.м.

По данни на Агенцията по вписванията за деветмесечие...

12 Декември, 2019
последни новини
България привлича рекордни технологични инвестиции

Чуждестранните софтуерни и ИКТ проекти у нас през 2018 г. са били на стойност 240 млн. долара

България, най-бедната държава в Европейския съюз (ЕС), привлича поток от чуждестранни инвестиции в информационни и комуникационни технологии (ИКТ).

Самата страна допринася за всичко това, след като през април 2019 г. отвори собствен технологичен център със 110 служители. Сред...

11 Декември, 2019
последни новини
Най-продаваните комплекси ново строителство в София за 2019 г.

Приключваме пореднатa динамична година за жилищния пазар в София!

Новото строителство продължава да бъде абсолютен хит сред купувачите. Продажбите на имоти в комплекси ново строителство в столицата съставляват 90% от реализираните покупко-продажби през тази година.

Представяме ви традиционната годишна класация на BULGARIAN PROPERTIES на НАЙ-ПРОДАВАНИТЕ н...

10 Декември, 2019
Медиите за нас
Вижте най-новата луксозна сграда в Лозенец

Това е най-новата сграда премиум клас в столицата, по-специално в престижния квартал Лозенец. Тя се предлага за продажба от BULGARIAN PROPERTIES.

Сградата е проектирана от френско-българска архитектурна фирма със световни постижения в архитектурата и се намира до Борисовата градина и Химическия факултет на Софийския университет.

Проектът е уникален както...

09 Декември, 2019

Изпратете запитване