Регионални новини

12.09.2014 Най-високите сгради в България

www.profit.bg, 10.09.2014

Хотел Родина в София, хотел Мираж в Бургас и сградата на КНСБ в столицата са най-високите сгради у нас. Този факт обаче ще се промени още през идната 2015 г.

Само една сграда в България към момента надхвърля 100-те метра. Това е хотел Родина, който само преди няколко месеца беше продаден за около 25 млн. лв. Постройката се издига на 104 м височина.

Отново хотел се нарежда в момента на втората позиция с неговите 95 м. Той се намира в Бургас, а името му е Мираж.

Само метър по-ниска е сградата на КНСБ в София (94 м), следвана от хотел Добруджа в курорта Албена (91 м) и хотел Кемпински Зографски в столицата с 89.5 м. Хотел Хемус в София и хотел Рига в Бургас също са с височина от над 80 м.

След месеци в столицата ще бъдат открити две сгради, които ще заемат челните места в тази класация. Милениум Център до НДК ще се издига на 112 метра, а Кепитъл Форт на Цариградско шосе ще се извисява на 126 метра.

И докато Кепитъл Форт е изцяло офисна сграда, с две постройки и с над 80 000 кв. м РЗП, както и подземни паркинги с 750 паркоместа, Милениум Център е мултифункционална. Комплексът ще разполага с офис част, петзвезден хотел, жилищна сграда, където в момента се продава най-скъпият апартамент в София, търговска част и паркинг на пет нива. Цялата площ на комплекса е 135 000 кв. м.

Вижте най-новите ни обяви в София

  Още новини
Последни регионални новини
Артпаркът на София е галерия на открито

12/Юни/2019
https://trip.dir.bg

С два театъра в собствените си предели – „София” и „Сфумато”, и още две сцени на отсрещните тротоари – „Зад канала” и „Сити Марк”, с общинския културен център „Средец”, чиято галерия „Сезони” е сред най-интересните в София, паркът, наричан от едни „Заимов”, а от други „Оборище” е най-голямата територия на изкуството в милионния град. И е една от неговите тайни. Повечето му жители и посетители изоб... прочети повече

Коментари от клиенти
Аз и моето семейство искаме да благодарим на Ива Атанасова и нейните колеги от град Пловдив за ...
Услугата, която получих от BULGARIAN PROPERTIES, беше на високо ниво. С продажбата на апартамента ми ...
Искам да благодаря на Магдалена Тошева за професионалното отношение, оперативността и пълното ...
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
София Норт Парк е най-изгодното ни предложение - ново строителство до метростанция и на метри от Северния парк!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Най-продаваният комплекс в София!
Последни Новини
Апартаментите носят доходност от 5%

04/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

Ниските лихви по кредитите, постоянно увеличаващото се население на София, по-високите заплати и по-малкият брой нови сгради по време на така наречената криза, дадоха своето отражение на пазара на имоти и повишиха както продажните цени, така и наемните нива.

Покупко-продажбата на имот е едно от най-важните събития в живота на българина. Всеки се стреми да вземе възможно най-правилно... прочети повече

Последни регионални новини
91% от столичаните са доволни от това, че живеят в София

30/Май/2019
www.investor.bg, 28.05.2019

Обобщените резултати от проучване на „Визия за София“ показват, че 91% от софиянците изразяват висока удовлетвореност от това, че живеят в столицата, и въпреки проблемите и критичните точки 57% смятат, че като цяло градът се развива към по-добро място за живеене.

Гражданите са удовлетворени в най-голяма степен от търговската мрежа, възможностите за култура, образователните възможно... прочети повече

Знаете ли, че?
Имотите у нас - най-достъпни от 2015 г. насам

24/Април/2019
profit.bg

По всичко личи, че 2019 г. ще донесе дългоочакваното пазарно равновесие чрез баланс между търсене и предлагане при запазване на стабилни цени на имотите. Това ще удовлетвори незадоволеното търсене от предходните години и ще даде по-голяма увереност на пазарните участници да сключват сделки.
<... прочети повече