Регионални новини

04.02.2015 Туристически комплекс за 100 млн. лв. до Слънчев бряг отваря врати

Капитал Daily, бр.23, 04.02.2015

Строителството на най-големия хотел по Черноморието за последните години - RIU Helios Paradise, e към края си и ще отвори врати през предстоящия летен сезон. Четиризвездният комплекс се намира между Слънчев бряг и Свети Влас на територията на бившия държавен санаториум. Инвеститор в проекта е дружеството "Тера тур сервиз", което се управлява от Васил Златев, баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев. При началото на строителните дейности в края на 2013 г. от компанията съобщиха, че се очаква инвестицията да достигне над 100 млн. лв., осигурени чрез кредит и собствени средства.

Нов голям комплекс
Комплексът RIU Helios Paradise включва хотелска част с 600 стаи, 200 дка зелени площи, басейни, детски аквапарк, тийнейджърски и хоби клуб, съобщиха от PR агенцията "Д енд Д". Отделно от това на територията му има общо десет заведения - пет ресторанта и пет бара, както и две мултифункционални игрища на открито.

Хотелът е четири звезди и ще работи изцяло по системата all inclusive (всичко включено в цената) с основен фокус върху семейния туризъм. Собственикът е концесионер и на близкия плаж. В момента на сайта на веригата RIU e посочено, че комплексът ще започне да приема гости през месец май. Вече е възможно да се правят резервации, като минимумът е те да са за престои от три дни. Обявената в сайта цена на стандартна двойна стая между 1 и 4 май е 216 евро на all inclusive за периода.

Инвестиция за над 100 млн. лв.
Строителството на RIU Helios Paradise започна в края на 2013 г. върху територията на бивш държавен санаториум, приватизиран от "Тера тур сервиз" преди повече от 10 години. Тогава от компанията съобщиха, че проектът включва общо три хотела и ще се реализира на няколко етапа. Първият от тях, който предстои да бъде приключен в следващите месеци, ще е с инвестиция от над 100 млн. лв., обявиха тогава от дружеството. Средствата са собствени и от отпуснат кредит. Освен Riu Helios Paradise на следващ етап се предвижда изграждането на още един четиризвезден хотел, който ще бъде по-малък от настоящия, както и на един от по-високата категория - пет звезди. Проектът предвижда и допълнителни атракциони за туристите, като на този етап няма информация кога се планира строителството на допълнителните обекти.

По оценки на представители на сектора проектът на "Тера тур сервиз" е най-големият по Черноморието след кризата, която доведе до рязък спад на инвестициите в имоти и туризъм.

Кой е инвеститорът
Собственикът на новия хотел RIU Helios Paradise е дружеството "Тера тур сервиз", управлявано от Васил Златев, който е баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев. Компанията е част от групата "Агрохолд" и е фокусирана върху инвестиции в туризъм и имоти. Освен новия проект "Тера тур сервиз" има в портфолиото си още няколко хотела на Черноморието. Сред тях са два хотела също под испанския бранд RIU - RIU Helios в Слънчев бряг и RIU Helios Bay в Обзор, както и комплексите Saint Vlas Resort в Св. Влас и Luca Helios Beach в Обзор. Отделно от това дружеството е собственик на хотел RIU Pravets Resort в Правец, както и намиращите се в близост голф клуб и спортен комплекс. Компанията стопанисва и три ловни стопанства - Правец, Несебър и Паламара.

  Още новини
Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Коментари от клиенти
Наистина съм впечатлен: полезно, професионално и бързо. Покупка: селски имот в района на ...
Току-що закупих селска къща близо до Пловдив. Бих искал да изразя своята благодарност на г-жа ...
Бихме искали да благодарим на вашия екип за отличната помощ при покупката ни на имот в България. ...
Вижте най-актуалните пазарни тенденции и средни цени на имотите в София и страната!
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Разнообразни имоти в Созопол и района. Заповядайте в офиса ни в Созопол!
Последни Новини
България е на 20-о място в света по ръст на цените на жилищата в края на 2018 г.

19/Март/2019
investor.bg

България е на 20-о място в света по ръст на цените на жилищата през четвъртото тримесечие на миналата година, сочат данни на консултантската компания Knight Frank.

Компанията отчита годишен ръст на цените на жилищата у нас от 6,3% в периода октомври-декември 2018 г. и 0,8% спрямо третото тримесечие на миналата година. Поскъпването на жилищните имоти се забавя в сравнение с третото ... прочети повече

Последни регионални новини
Софийските райони, в които живеят най-богатите

18/Март/2019
fakti.bg

„Богат” център, „заможен” юг и „беден” север. Тези три групи квартали могат да бъдат очертани, когато става дума за това хора с какви доходи живеят в тях. Анализ на „Визия за София” показва столичните квартали, в които живеят хората с най-високи доходи.

Средният месечен доход е 1312 лв., сочат данните на НАП. В три столични района той значително надвишава тази сума, а именно: Средец... прочети повече

Знаете ли, че?
Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник с рекорден брой участници - 7 400

04/Януари/2019
Bnr.bg

Рекорден брой участници ще се включат в 28-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който ще се проведе от 25 до 27 януари в Перник.

Към момента участие са заявили 121 сурвакарски и кукерски групи, от тях 17 от чужбина. Всяка следваща година интересът към фес... прочети повече