Регионални новини

04.02.2015 Туристически комплекс за 100 млн. лв. до Слънчев бряг отваря врати

Капитал Daily, бр.23, 04.02.2015

Строителството на най-големия хотел по Черноморието за последните години - RIU Helios Paradise, e към края си и ще отвори врати през предстоящия летен сезон. Четиризвездният комплекс се намира между Слънчев бряг и Свети Влас на територията на бившия държавен санаториум. Инвеститор в проекта е дружеството "Тера тур сервиз", което се управлява от Васил Златев, баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев. При началото на строителните дейности в края на 2013 г. от компанията съобщиха, че се очаква инвестицията да достигне над 100 млн. лв., осигурени чрез кредит и собствени средства.

Нов голям комплекс
Комплексът RIU Helios Paradise включва хотелска част с 600 стаи, 200 дка зелени площи, басейни, детски аквапарк, тийнейджърски и хоби клуб, съобщиха от PR агенцията "Д енд Д". Отделно от това на територията му има общо десет заведения - пет ресторанта и пет бара, както и две мултифункционални игрища на открито.

Хотелът е четири звезди и ще работи изцяло по системата all inclusive (всичко включено в цената) с основен фокус върху семейния туризъм. Собственикът е концесионер и на близкия плаж. В момента на сайта на веригата RIU e посочено, че комплексът ще започне да приема гости през месец май. Вече е възможно да се правят резервации, като минимумът е те да са за престои от три дни. Обявената в сайта цена на стандартна двойна стая между 1 и 4 май е 216 евро на all inclusive за периода.

Инвестиция за над 100 млн. лв.
Строителството на RIU Helios Paradise започна в края на 2013 г. върху територията на бивш държавен санаториум, приватизиран от "Тера тур сервиз" преди повече от 10 години. Тогава от компанията съобщиха, че проектът включва общо три хотела и ще се реализира на няколко етапа. Първият от тях, който предстои да бъде приключен в следващите месеци, ще е с инвестиция от над 100 млн. лв., обявиха тогава от дружеството. Средствата са собствени и от отпуснат кредит. Освен Riu Helios Paradise на следващ етап се предвижда изграждането на още един четиризвезден хотел, който ще бъде по-малък от настоящия, както и на един от по-високата категория - пет звезди. Проектът предвижда и допълнителни атракциони за туристите, като на този етап няма информация кога се планира строителството на допълнителните обекти.

По оценки на представители на сектора проектът на "Тера тур сервиз" е най-големият по Черноморието след кризата, която доведе до рязък спад на инвестициите в имоти и туризъм.

Кой е инвеститорът
Собственикът на новия хотел RIU Helios Paradise е дружеството "Тера тур сервиз", управлявано от Васил Златев, който е баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев. Компанията е част от групата "Агрохолд" и е фокусирана върху инвестиции в туризъм и имоти. Освен новия проект "Тера тур сервиз" има в портфолиото си още няколко хотела на Черноморието. Сред тях са два хотела също под испанския бранд RIU - RIU Helios в Слънчев бряг и RIU Helios Bay в Обзор, както и комплексите Saint Vlas Resort в Св. Влас и Luca Helios Beach в Обзор. Отделно от това дружеството е собственик на хотел RIU Pravets Resort в Правец, както и намиращите се в близост голф клуб и спортен комплекс. Компанията стопанисва и три ловни стопанства - Правец, Несебър и Паламара.

  Още новини
Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Коментари от клиенти
Бих искал да използвам възможността да благодаря на Bulgarian Properties, и по-специално на Андрю ...
Аз съм изключително доволен от работата на Ива Атанасова от офиса на Bulgarian Propierties в ...
Благодаря за коректността и вниманието. Пожелавам успех! ...
ЕВ Резидънс в кв. Витоша, до бул. Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. Завършване - 12.2018
Имотите в Пампорово са с изгодни цени! Вижте нашите топ оферти тук!
Вижте селекция от най-добрите оферти за имоти на морето!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Време за морски имот! Вижте най-добрите оферти от Слънчев бряг и района!
Последни Новини
Собственият дом е по-достъпен

05/Юни/2019
Труд, 04.06.2019, с. 20

По-високата покупателна способност на доходите, ръстът на БВП и намалената безработица се отразяват на пазара на имоти. Заплатите в София постоянно се увеличават през последните 10 години, сочат официалните данни.

През 2008 г. софиянци са получавали средно по 754 лв. През 2012 г. за пръв път се преминава границата от 1000 лв. - 1005 лв.. През 2017 г. сумата е възлизала средно на 14... прочети повече

Последни регионални новини
Круизът Бургас – Истанбул ще струва €70 в двете посоки

20/Юни/2019
https://lupa.bg

От 1-ви юни до 15-и септември следващата година се очаква да стартира редовната круизна линия Бургас – Инеада – Истанбул. 70 евро ще бъдат цените на билетите в двете посоки, а за сезон са планирани 45 плавания в едната и в другата посока.

От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължава около 2 часа, а до Истанбул – 4,5 часа като се избягват границите.
... прочети повече

Знаете ли, че?
Цените на имотите на Пловдив тръгват надолу?

21/Май/2019
www.bnr.bg, 20.05.2019

Лек спад в цените и търсенето на недвижими имоти в Пловдив за първото тримесечие на годината. Брокери отчетоха, че има застой както в цените, така и в броя търсения на имоти.

Стефан Моллов от една от големите агенции за имоти обясни, че средната цена за апартамент в Пловдив е 757 евро... прочети повече