Регионални новини

04.02.2015 Туристически комплекс за 100 млн. лв. до Слънчев бряг отваря врати

Капитал Daily, бр.23, 04.02.2015

Строителството на най-големия хотел по Черноморието за последните години - RIU Helios Paradise, e към края си и ще отвори врати през предстоящия летен сезон. Четиризвездният комплекс се намира между Слънчев бряг и Свети Влас на територията на бившия държавен санаториум. Инвеститор в проекта е дружеството "Тера тур сервиз", което се управлява от Васил Златев, баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев. При началото на строителните дейности в края на 2013 г. от компанията съобщиха, че се очаква инвестицията да достигне над 100 млн. лв., осигурени чрез кредит и собствени средства.

Нов голям комплекс
Комплексът RIU Helios Paradise включва хотелска част с 600 стаи, 200 дка зелени площи, басейни, детски аквапарк, тийнейджърски и хоби клуб, съобщиха от PR агенцията "Д енд Д". Отделно от това на територията му има общо десет заведения - пет ресторанта и пет бара, както и две мултифункционални игрища на открито.

Хотелът е четири звезди и ще работи изцяло по системата all inclusive (всичко включено в цената) с основен фокус върху семейния туризъм. Собственикът е концесионер и на близкия плаж. В момента на сайта на веригата RIU e посочено, че комплексът ще започне да приема гости през месец май. Вече е възможно да се правят резервации, като минимумът е те да са за престои от три дни. Обявената в сайта цена на стандартна двойна стая между 1 и 4 май е 216 евро на all inclusive за периода.

Инвестиция за над 100 млн. лв.
Строителството на RIU Helios Paradise започна в края на 2013 г. върху територията на бивш държавен санаториум, приватизиран от "Тера тур сервиз" преди повече от 10 години. Тогава от компанията съобщиха, че проектът включва общо три хотела и ще се реализира на няколко етапа. Първият от тях, който предстои да бъде приключен в следващите месеци, ще е с инвестиция от над 100 млн. лв., обявиха тогава от дружеството. Средствата са собствени и от отпуснат кредит. Освен Riu Helios Paradise на следващ етап се предвижда изграждането на още един четиризвезден хотел, който ще бъде по-малък от настоящия, както и на един от по-високата категория - пет звезди. Проектът предвижда и допълнителни атракциони за туристите, като на този етап няма информация кога се планира строителството на допълнителните обекти.

По оценки на представители на сектора проектът на "Тера тур сервиз" е най-големият по Черноморието след кризата, която доведе до рязък спад на инвестициите в имоти и туризъм.

Кой е инвеститорът
Собственикът на новия хотел RIU Helios Paradise е дружеството "Тера тур сервиз", управлявано от Васил Златев, който е баща на директора на "Лукойл България" Валентин Златев. Компанията е част от групата "Агрохолд" и е фокусирана върху инвестиции в туризъм и имоти. Освен новия проект "Тера тур сервиз" има в портфолиото си още няколко хотела на Черноморието. Сред тях са два хотела също под испанския бранд RIU - RIU Helios в Слънчев бряг и RIU Helios Bay в Обзор, както и комплексите Saint Vlas Resort в Св. Влас и Luca Helios Beach в Обзор. Отделно от това дружеството е собственик на хотел RIU Pravets Resort в Правец, както и намиращите се в близост голф клуб и спортен комплекс. Компанията стопанисва и три ловни стопанства - Правец, Несебър и Паламара.

  Още новини
Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Коментари от клиенти
По-рано през годината се свързах с няколко агента недвижими имоти по отношение на продажбата на моя ...
Благодаря за доброто сътрудничество на Стефан и Биляна! Доволна съм от отношението и съм очарована ...
Уважаеми господа, възложила съм за продажба наследствен имот, находящ се в землището на квартал ...
Вижте как ще помогнем за успешната продажба на вашия имот
Нов затворен комплекс с ниско застрояване и паркова среда! Модера Резидънс - където мечтите се превръщат в дом!
Изгодни цени, отлични условия за зимен и летен туризъм! Купете имот сега!
Разходете се из имотите с помощта на специално заснетите видеоклипове!
Не губете време за оглед! Организирайте оглед на имоти по Skype!
Последни Новини
Ипотечните кредити са рекордно евтини

02/Януари/2019
Труд, 29.12.18, с.6

Ипотечните кредити са рекордно евтини, сочат данните на БНБ. През ноември средният годишен процент на разходите (ГПР), който включва лихвите и всички такси и комисионни, по жилищните заеми в евро намаля до 4,22%, при 4,30% през октомври. Левовите ипотечни кредити за домакинствата са още по-евтини като средният ГПР е 3,59%.

През ноември се понижават лихвите и таксите и по потребител... прочети повече

Последни регионални новини
Най-старият български град бе почетен като Европейска столица на културата

14/Януари/2019
Debati.bg

Пловдив, най-старият град в България, официално „встъпи в длъжност“ като Европейска столица на културата за 2019 година. 50 000 зрители се събраха на централния площад в града в събота, за да гледат откриващото шоу, наречено „Ние сме всички цветове“, в което на няколко сцени участваха към 1 500 местни и чуждестранни артисти.

Притиснат между планините Балкана и Родопите, вторият по ... прочети повече

Знаете ли, че?
Снежана Стойчева от Imoti.net: Няма балон на имотния пазар

10/Декември/2018

Мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в предаването „Клуб Investor“ цитира данните от експертния анализ за София на Изпълнителния директор на BULGARIAN PROPERTIES Полина Стойкова, според който жилищата в столицата са два пъти по-достъпни, отколкото преди десет години. В разговор с водещия Ивайло ... прочети повече